Satser på å kaste mindre mat i rådhuskantina

Rådhuskantina jobber for å redusere matsvinn med fersk motivasjonskampanje.

REDUSERER MATSVINN: Svein Gunnar Karlstrøm fra Framtiden i våre hender, kantineleder på rådhuset, Gretha Solberg, og Ernst Kloosterman, prosjektleder for klima og miljø ønsker å redusere mengden mat som kastes i rådhuskantinen.  Foto: Adele Altmann / Tromsø kommune

nyheter

Motivasjonskampanjen «Fra matsvinn til matvinn» var fra og med 14. september i gang på Rådhuset. Kampanjeplakater med matvettregler henger i og ved rådhuskantinen, som forsøker å redusere mengden mat som kastes.

Både kjøkkenet og rådhusets ansatte som bruker kantinen, oppfordres til å ha fokus på å minimere matsvinn.

Kampanjens initiativtakere er kommunens prosjektleder for klima og miljø, Ernst Kloosterman og Svein Gunnar Karlstrøm i Framtiden i våre hender.

– Rådhuskantinen ønsker å gå foran som et godt eksempel, sier Gretha Solberg, kantineleder på rådhuset.

KASTER MINDRE MAT: Kantineleder Gretha Solberg viser frem matsvinn fra kantinen.   Foto: Adele Altmann / Tromsø kommune

Frankrike krever bedre miljøtiltak i EUs Mercosur-avtale

Enorme branner fortærer Brasils regnskog og våtmark. Inntil bedre klima- og miljøregler er på plass, mener Frankrike at EU ikke kan signere Mercosur-avtalen.


Kastet fem kilo mat i uka

I perioden mandag 7. til fredag 12. september ble det kartlagt hvor mye mat som kastes av kantinas kunder, som ikke visste noe på forhånd. Maten ble veid, og resultatene viste at rådhusansatte kastet 1 kilo mat i gjennomsnittet hver dag, altså fem kilo til sammen på ei uke. Det vil si kun to gram mat daglig per kunde.

Svein Gunnar Karlstrøm varsler en ny måling om noen uker.


Tusen takk og gratulerer til Tvibit – fra hele byen

Tvibit er en manifestasjon av at ungdom er en ressurs. Slik har det ikke alltid vært.


Kokkene motiveres av kampanjen

Ifølge Solberg ble det kun kastet to kilo mat på kjøkkenet hele forrige uke.

– Det er ikke tilfeldig at det er suppe på mandager. De grønnsakene som er til overs ved ukeslutt fryses ned og blir til nydelig suppe over helgen, forteller hun.