Her parkerer bilene gratis rett utenfor UNN

Et grøfteområde rett ved UNN har ikke blitt merket. Dermed har bilister kunnet parkere gratis like ved sykehuset.

GRATIS PLASS: Langs bussveien som går forbi UNN, er det ei grøftelomme som ikke er merket der man kan parkere gratis.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Det lille grøfteområdet ligger rett ved bussveien som går rett forbi hovedinngangen til Universitetssykehuset Nord-Norge. Der er det ei veilomme som ikke har blitt merket.

På grusflekken har bilister sett sitt snitt til å parkere uten å betale. Da iTromsø var der onsdag formiddag, sto det både en bobil og personbiler parkert der. Til sammen er det plass til rundt 15–20 biler, og de som parkerer der får den korteste veien inn til sykehuset.

Nå blir det imidlertid slutt på gratisparkeringen.

– Vi har bestilt skilt og det vil bli satt opp i løpet av noen få dager, sier Jonny Svendsen, seksjonsleder for vaktsikkerhet og informasjon ved UNN.


Nå bygger kommunen toaletter ved seks populære turområder. Prislapp: Én million kroner per stykk

Tromsø kommune bygger seks toaletter ved populære utfartsparkeringer for å bidra til at folk kommer seg ut på tur uten at det forringer bolysten til de som bor i området.


Vises godt

De har vært klar over gratisparkeringen i noen uker.

– I koronaperioden har dette ikke vært ei utfordring, men nå som man normaliserer driften på UNN vises dette godt, sier Svendsen.

iTromsø har også fått tips om at mange har begynt å parkere bilen i veikanten langs Klokkargårdsbakken – bakken som går opp til UNN. Det har også Tromsø Parkering fått høre om.

– Så lenge disse bilene ikke står på veiens konstruksjon, så kan ikke UNN gjøre noe, så lenge det ikke er skiltet. Vi har ikke fått melding om at noen har parkert på selve veien, sier Sten Storvestre, vaktleder i Tromsø parkering.


Er lei av skader på bussene – krever at busstoppet utenfor Nerstranda endres eller flyttes

Tide Buss AS mener busstoppet utenfor Nerstranda utgjør en risiko og har fått nok av at materielle skader på bussene på grunn av trafikkaos. De frykter også at folk vil komme til skade og nå krever de at kommunen må fikse stoppet.


Tøffe tider

UNN skal ta grep om Klokkargårdsbakken for å få slutt på parkeringen der.

– Det blir satt opp skilt også der, på de områdene som eies av UNN, sier seksjonsleder Svendsen.

Det er den lange, tøffe vinteren og koronakrisen som får skylden for at det nå er manglende skilting rundt sykehuset.

– Vi har hele tiden fokus på å ha ei drift som er kvalitetsmessig god nok. Vi hadde et etterslep av tøffe driftsforhold denne vinteren, som har ført til at en del skilter har blitt fjernet, i kombinasjon med den spesielle koronaperioden vi har vært igjennom. Men vi er nå ovenpå driftsmessig, melder Svendsen.