Snart kan du bruke alle dørene på bussen igjen

Under korona har fremdøra på bussene vært stengt for å ivareta smittevern for sjåførene. Fra 28. september åpnes døra, men kun for de som skal lese av reisekort.

EGNE TROMSØ-REGLER: I Tromsø by oppfordres passasjerer til å fortsatt benytte midtre inngang hvis de har kjøpt billett på forhånd eller skal lese av reisekort.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Fremdør på alle busser i Troms åpner for påstigning den 28. september, men kun for dem som skal lese av reisekort eller betale med bankkort på distrikt- og regionlinjer.

Det skriver Samferdselsdivisjonen i Troms og Finnmark fylkeskommune i en pressemelding.

– Det viktigste for oss er å ivareta et godt smittevern om bord. Vi har hele tiden fulgt nasjonale retningslinjer og har den siste tiden også hatt løpende kontakt med de lokale smittevernmyndighetene for å vurdere smitterisikoen ved å åpne fordøren. Signalene fra Tromsø kommune og Harstad kommune er at det er liten smitterisiko ved å åpne fordøren, sier daglig leder i Troms fylkestrafikk Kurt Bones i pressemeldingen.


Studenter på fullstappet buss ble beordret til å sitte tett: – Skulle noen være smittet på den bussen der, vil det bryte ut en stor smittebølge. 

Torill Myreng Martinsen (50) reagerer på manglende smittevern på bussene i Tromsø. Tide svarer med at de kan fravike fra en meter-regelen på kortere reiser.


Egne regler for Tromsø

I Tromsø by oppfordres passasjerer til å fortsatt benytte midtre inngang hvis de har kjøpt billett på forhånd eller skal lese av reisekort.

Bones minner om at det oppfordres til å ikke benytte kollektivtrafikk hvis man er syk, at man kun bør benytte kollektivtrafikk hvis man må, og unngår reiser i rushperiodene.


Nå kan du se hvor mange som er på bussen før den ankommer busstoppet

Troms fylkestrafikk lanserer sanntidskart med passasjertelling for å unngå trengsel på bussene.


Ber passasjerer unngå kontakt med sjåfør

Det vil fortsatt ikke være anledning til å betale med kontanter på bussen. Troms fylkestrafikk anbefaler alle til å benytte seg av Troms Billett-appen til billettkjøp.

– Passasjerer som har mulighet til å kjøpe billett i Troms Billett-appen oppfordres fortsatt til det, men denne billetten skal ikke vises til sjåføren, sier Bones.

De reisende blir bedt om å ikke stoppe opp hos sjåfør lenger enn nødvendig.

– Les av kortet på kortleser eller bankterminal. Gjør dette raskt og med god avstand til sjåfør.