Varsler opp mot 15 grader: – Endelig har vi noen gode nyheter

Nå ser det ut til at det blir fint høstvær også i Tromsø.

SOL: I løpet av helgen og ut over neste uke vil solen vise seg mellom de gule bladene på trærne.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Den siste tiden har vært mye preget av sterk vind og mye regn. Nå ser det for øvrig ut til at man har noe fint å se fram til.

– Endelig har vi litt gode nyheter til dere, starter Pernille Borander, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga, før hun fortsetter:

– Fredagen kommer for øvrig til å være litt ruskete. Det er et lite lavtrykk på vei nordover. Vi har hatt en fin morgen og formiddag, men utover ettermiddagen kan det blåse opp, først fra sørvest og deretter nordvest. Det kan også komme nedbør.

Vinden i byen kommer derimot ikke til å bli sterkere enn frisk bris.

– Kysten får den sterkeste vinden. Der kan det bli stiv kuling, sier Borander.


Her har uværet drevet båten til Miroslaw i fjæra: – Best å få den på land

Uværet i Tromsø har ført til ødeleggelser, også til havs.


Snø

Lørdag ser det ut til at været forbedrer seg.

– Det kan komme noen byger fram til ettermiddagen. Snøgrensen kommer også til å synke ned til 200 – 400 meter over havet, sier meteorologen.


Kjenner du været på gikta? Eksperten forklarer om det er innbilt eller reellt

Mange sier at de kan kjenne det på gikta at det kommer dårligere vær, men er det innbilt eller på ordentlig? Det kan overlege Gunnstein Bakland svare på.


God start på uka

Deretter ser det ut til at Tromsø får et aldri så lite gjensyn med sola.

– Selv om temperaturen kommer til å være relativt lav på søndag så vil den stige gradvis. Det blir også mye sol på søndagen, sier Borander, og følger opp med en av de hyggeligste setningene en meteorolog kan si på høsten:

– Langtidsprognosene har ikke sett så bra ut siden sommeren.

Ifølge meteorologen kommer neste uke til å starte med mye sol og varmere temperaturer enn hva vi har følt på kroppen tidligere i høst.

– Det kommer til å være mye varmluft i høyden så vi er spente på hvor varmt det blir på bakken. Foreløpig ser det ut til at bakketemperaturen ikke blir mer enn ti-tolv grader, men den kan komme opp mot 15 grader, sier Borander.

– Det blir uansett stort sett oppholdsvær og sol. Det ser ut til at det blir en fin start på neste uke, i alle fall om man liker å gå høstturer, legger hun til.