Thon-sjef varsler oppsigelser: – I Tromsø ser det ille ut

Thon har to hoteller i Tromsø og utviklingen i belegg hittil i september viser et fall på 45 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

TO HOTELL: Thon har to hotell i Tromsø. De ligger plassert på hver sin side av Grønnegata.  Foto: Maria Graff

nyheter

– Vi hadde store forventninger i sommer, om at vi kunne stå foran en mer normalisert situasjon i høst, men med den nye korona-utviklingen, så har alt snudd. Nordmenn har blitt redde for å reise og gå ut. Det rammer oss kraftig. Og vi ser at det vil gjøre det fremover i høst og trolig til vinteren, sier konserndirektør i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen til E24.


Tromsøs rikeste mann har økt formuen med 350 millioner på tre år

Roar Dons klatrer ti plasser på Kapitals liste over Norges 400 rikeste personer


– Vinteren er ødelagt

Mandag 21. september ble det kjent at regjeringen bevilger en milliard kroner til en kompensasjonsordning for reiselivsnæringen. Turistnæringen ligger an til å tape 30 milliarder i år. Visit Tromsø anslår at næringen her i byen allerede har tapt en milliard kroner.

Reiselivet i Tromsø tjener mest penger på turister som kommer hit om vinteren blant annet for å se nordlyset, men denne vintersesongen blir kraftig redusert på grunn av reiserestriksjonene knyttet til koronapandemien.

– Vinteren er ødelagt. Ingen turister kommer for å se nordlys i vinter, sa daglig leder i Ersfjordbotn Brygger Ingvard Johansen til iTromsø i forrige uke.


- Vinteren er ødelagt. Vi kan like godt stenge

Mange i reiselivet er avventende til krisepakke fra regjeringen. - Høsten på norske hoteller er ikke svart, den er rød.


– Kommer ikke utenlandske turister

Konserndirektør Thorvaldsen forteller at at hotellkjeden har 600 permitterte for øyeblikket og at antallet vil stige ganske kraftig fremover.

Thon hotell i Grønnegata.  Foto: Maria Graff

Når hotellene står tomme så må Thon permittere og i siste instans ty til oppsigelser, ifølge Thon-sjefen.

– Oslo og Gardermoen er verst. Der har det stanset opp, Bergen er også ille. I Trondheim forsøker vi å tilby utleie av et hotell til studenter. I Tromsø ser det ille ut, fordi det ikke kommer utenlandske turister for å se på nordlyset, sier Thorvaldsen til E24.

3500 ansatte jobber ved Thons 70 hoteller i Norge.