«Love Island» kom til Tromsøya: – Tromsøværinger er gode på reality

Realityprogrammet «Love Island» holdt audition for tromsøværinger på torsdag.

LOVE ISLAND: Realityprogrammet «Love Island» holdt Torsdag audition i Tromsø. I bakgrunnen sitter tidligere deltakere og tromsøværinger som ønsker å være med. Audition ble holdt på utestedet Gründer kl 18:30 og tidligere på dagen ved hotellet Radisson Blu. Her er castingagent Sebastian Flaten fra TV2.  Foto: Johannes Ytreberg

nyheter

Inne i lokalene til Gründer torsdag kveld sitter det unge tromsøværinger med et glass champagne i hånden. De håper på å få være med på det populære realityprogrammet «Love Island».

– Folk fra nord er morsomme mennesker som ofte tørr å by på seg selv, og ser bra ut på skjermen, sier castingagenten Sebastian Tallaksen Flaten i TV2.

Ifølge TV2 er «Love Island» en datingreality der unge, single kvinner og menn er ute etter å finne den store kjærligheten i idylliske omgivelser, og der seerne kan være med å påvirke deltakernes skjebne gjennom hele sesongen. I fjor hadde «Love Island» 2.000 søkere.

– De som melder seg på er eventyrlystne som ønsker å flørte. De ønsker å oppleve kjærlighetslivet komprimert over en kort periode, sier castingagenten.


Deltaker i skandale-reality: Henriks lidenskaper er god litteratur og analsex.

Henrik Elvejord Borg (23) er deltaker i den skandaløse realityserien «Ex on the beach». Nå satser han på å få skrevet en bok om oppholdet.


– «Ikke gjør det» sa pappa

Torsdagens audition i Tromsø ble holdt på hotellet Radisson Blu og senere på utestedet Gründer.

En ung mann sitter med en drink i hånden. I bakgrunnen dunker partymusikken i det ellers tomme rommet på Gründer.

– Jeg har meldt meg på for syden, varme og alkohol. Jeg håper det blir mye alkohol. Moren min vet ikke at jeg har meldt meg på. Pappa syntes ikke noe om det da jeg fortalte han det. Det første han sa var: «Det skal du ikke gjøre», men det er mitt eget valg, sier den unge mannen, som av hensyn til castingprosessen ønsket å være anonym.

Han er ikke redd for å bli sett på TV mens han flørter med andre.

– Jeg har jobbet som modell tidligere. TV passer meg bra, sier han.

Ei av jentene som har meldt seg på håper at TV-programmet skal hjelpe henne å finne kjærligheten. Også hun vil holdes anonym.

– Jeg har vært singel så lenge, så nå var det virkelig på tide. Jeg kjenner at jeg vil finne noen å være med, så jeg håper å finne noe her. Tinder er så overfladisk. Det går bare på utseendet. Jeg er en kjærlighetsperson, sier jenta.


Torbjørn (20) fra Tromsø røk ut av «Paradise Hotel» etter tre dager: - Jeg er ikke ferdig med realitykarrieren

Deltakelsen i realityprogrammet har gitt mersmak for Torbjørn Mathias Breivik (20) fra Tromsø.


Tromsøværinger er god på flørte-TV

Castingagenten forteller at de kommer til Tromsø for å finne de beste tromsøværingene.

– Vi ser at tromsøværinger ofte er gode reality-deltakere. Vi ønsker å reise langt for å finne gode deltakere, sier Flaten.

Han vil ikke si hvor mange som har søkt.

– Jeg vil si at det var nok søkere i bunken til at vi tok en visitt. Love Island er et program hvor det er begrensninger hvor mye alkohol deltakerne får. Det er kjærlighet, flørting og vennskap som står i fokus. Å finne seg en partner som man trives med å får følelser for. Deltakere som er der med feile intensjoner blir lett stemt ut av seerne.

Han innrømmer at det kan være rart for mange å flørte på TV.

– Flørting og dating er noe man ikke alltid deler med familien. Det kan kanskje oppleves flaut å gjøre foran foreldre som ser på, men dette er et sympatisk programkonsept som ikke ønsker å fremstille noen på feil måte, sier Flaten.