Nå kan de små hundene leke i fred: – Noen ganger har det kommet store hunder som bjeffer inn i den gamle hundeparken

«Småhundeparken» på Charlottenlund er endelig ferdigbygd. Søndag krydde det av hundeeiere i Charlottenlunds hundeparker.

SMÅHUNDPARK: Marit Lockertsen (23) og hunden Mina (hvit) bruker søndags ettermiddag på å være med venninen Matilde Jørgensen (21) og hennes hund Mikkel (lysebrun) i den nye småhundeparken.  Foto: Johannes Ytreberg

nyheter

I en liten innhegning løper fire små hunder etter hverandre mens eierne står og prater sammen. Den mye omtalte «småhundeparken» står endelig klar på Charlottenlund.

– Dette er første gang hunden min er i den nye småhundeparken, sier Marit Lockertsen (23) og gir Mina en liten godbit.

Hun er glad for at de små hundene nå får sitt helt eget sted.

– Noen ganger har det kommet store hunder som bjeffer inn i den gamle hundeparken, og det er ikke Mina glad i. En gang om vinteren hoppet to huskyer over gjerdet og inn i parken mot Mina, sier Lockertsen.

BESTEVENNER: Marit Lockertsen (23) og hunden Mina (2) gleder seg til å gå inn i den nye småhundeparken for første gang. Der kan Mina få leke i fred uten å bli bjeffet til av de store hundene.  Foto: Johannes Ytreberg

Tidligere har den store hundeparken hatt en egen «småhundetid», men nå trenger hun ikke lenger å bekymre seg.

– Det har vært vanskelig å si nei til at store hunder skal få komme inn hvis eieren sier at hunden er snill, men hunden kan være så snill den bare vil, små hunder går ofte ikke overens med store. Derfor er det fint med en liten hundepark, så kan man velge selv, sier Lockertsen.


Trøbbel i hundeparken - småhunder får egen park

Småhunder blir jaget fra hundeparken på Charlottenlund, i følge hundeeier. Etter ønske fra flere hundeeiere utvider nå Tromsø kommune hundeparken til en egen liten park for småhunder.


Sosial møteplass for firbeinte og tobeinte

Friluftsrådgiver i Tromsø kommune, Park og friluft, Henrik Romsaas, står omringet av hunder i hundeparken.

– Det er litt bjeffing, men veldig gøy å se så mange her, sier Romsaas.

Han har selv hund og synes det er fint at de får et møtested.

– Det er veldig fint for de bikkjene som er litt einstøinger å få møtt andre. Dette er hundehelse, sier han og legger til:

– Når den nye store hundeparken er ferdig i Kroken blir det god plass for hundene å springe. På Charlottenlund handler det mest om sosialisering, også for tobeinte. Folk drar hit for å møte andre hundeeiere og slå av en prat.

Romsaas får støtte fra andre hundeeiere:

SOSIAL MØTEPLASS: Frilfutsrådgiver i Tromsø Kommune, Park og friluft, Henrik Romsaas tok turen til den nye småhundeparken på Charlottenlund. Han er glad for at så mange tromsøværinger bruker hundeparken. Det er både godt for hundehelse og sosialt samvær, i følge Romsaas.  Foto: Johannes Ytreberg

– Jeg bruker hundeparken mest for å møte venninner som også har hund. Det er en sosial møteplass, sier Marit Lockertsen.

– Det er fint å ha en egen plass, sier småhundeier Matilde Jørgensen (21).


Bygger ny hundepark i Kroken: – Det blir kjempesvært!

Nellie (1), en golden retriever, er en av Tromsøs mange hunder som får gleden av en ny og større lekegrind i Kroken.


Aldri mer rulling i gjørme

Friluftsrådgiveren har sørget for å legge ordentlig til rette i både den store og den lille hundeparken. Hele arealet er dekt med treflis.

– Før var det så mye gjørme her at man måtte ha støvler på, og hundene rullet seg i den. Nå slipper forhåpentligvis hundeeierne å vaske hunden i timevis etter de har vært her, sier Romsaas.

Den store hundeparken er 18x39 meter, mens småhundeparken er 10x10 meter.

– Det ble et kompromiss mellom ønsket størrelse på småhundeparken, parkeringsplass og snødeponi. Det virker som 10x10 funker fint. Nå er det bare å legge litt list og finpusse detaljer, så er den helt ferdig, sier Romsaas.


Har pus blitt feit? Og hvor farlig er det egentlig at Trofast er litt lubben?

Veterinær Marit Vader anslår at over en tredjedel av hunder i de tusen norske hjem er overvektige. Fedme er også et stort problem for katter.