Dårlig resultat for Troms Kraft i andre kvartal: – Blir hardt straffet for de lave strømprisene

Troms Kraft AS fikk et overskudd etter andre kvartal på 116 millioner kroner. Det er betydelig lavere enn samme periode i fjor.

TROMS KRAFT: Ifølge konsernsjef Semming Semmingsen er lav nettleie årsaken til selskapets lave resultater. Her sammen med administrerende direktør for Troms Kraft Nett, Eirin Kjølstad. Arkivbilde.  Foto: Troms Kraft

nyheter

– Resultatet er som forventet. Vi leverer godt på strømsalg og nettvirksomhet, men blir hardt straffet for de lave strømprisene, sier konsernsjef Semming Semmingsen i en pressemelding

Ifølge pressemeldingen har selskapet etter andre kvartal av 2020 driftsinntekter på 2,2 milliarder, som er vesentlig lavere enn i fjor da selskapet i samme periode hadde driftsinntekter på 3,4 milliarder.


Historisk lave strømpriser: – Bare å sette på varmelampa

Troms Krafts magasiner er fulle og må pumpe ut strøm. Strømprisen er historisk lav.


Selskapet hadde i fjor et resultat på 218 millioner kroner etter andre kvartal.

Det utgjør et samlet overskudd på 116 millioner kroner, noe selskapet i hovedsak forklarer med de lave strømprisene. Dette gir først og fremst utslag i resultatene til datterselskapet Troms Kraft Produksjon som eier og driver selskapets 11 kraftverk i Troms.

– Selv om vi kjører kraftverkene for fullt og leverer store volum, blir det ikke penger i kassa. Trøsten får være at de lave prisene er godt for kundene våre, sier Semmingsen videre.