Skuffet over regjeringens forsvarsplaner

Sandra Borch (Sp) er skuffet over langtidsplanen for forsvaret som regjeringen la fram fredag.

KRITISK: Stortingsrepresentant for Senterpartiet, Sandra Borch, sier de ikke kommer til å støtte regjeringens langtidsplan for forsvaret.  Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

nyheter

Senterpartiet-politikeren, som også er stortingsrepresentant, mener regjeringen nedprioriterer forsvaret, spesielt i Nord-Norge.

– Det er ingen nye investeringer som vil styrke Forsvaret og Hæren i Nord-Norge. Og nok en gang bekrefter regjeringen at de ikke har vilje til å bygge opp Hæren i Nord-Norge, sier Borch i en pressemelding.


Hemmeligholder risiko-rapport om atomubåter i Tromsø

Forsvaret har utarbeidet en rapport om mulig konsekvenser og risiko ved å få atomubåter til kai i Tromsø. Men innholdet holdes hemmelig.


– Frustrerende

Regjeringen legger opp til en årlig underdekning på en milliard kroner sammenlignet med forsvarssjefens minimumsanbefaling. Det mener Borch er en uakseptabel nedprioritering av forsvaret.

– Senterpartiet har over lang tid kjempet for et sterkere norsk forsvar. Det er derfor frustrerende å se på at Høyre-regjeringen nok en gang nekter ta konsekvensene av at vi lever i en mer urolig verden, sier Sp-politikeren.

– Tragedie

Ifølge Borch kan ikke Senterpartiet akseptere langtidsplanen til regjeringen slik den er nå.

– Regjeringen tar fra Hæren deres helikopter på Bardufoss, det er uakseptabelt. Vi ønsker å investere i dedikerte helikopter til Hæren i Nord. Vi krever nye stridsvogner. Samtidig er nedleggelsen av Andøya flystasjon en tragedie som svekker vår overvåking og kontroll over egne nærområder. Alt dette er feilgrep som Senterpartiet vil rette opp, sier Borch i pressemeldingen.

– Regjeringen har gang på gang satt Forsvaret på vent. De skyver på viktige investeringer som det norske forsvaret trenger nå. Når de legger fram en plan som hvert år vil gå i underskudd så viser det at regjeringen ikke har vilje til å satse på et sterke forsvar, legger hun til.