Figenschau foreslått som ny leder av Tromsø Høyre

– Jeg synes det er hyggelig at de ønsker meg som leder i Tromsø Høyre, sier Anne Berit Figenschau.

Anne Berit Figenschau  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Under et møte i valgkomiteen i Tromsø Høyre ble Figenschau innstilt som ny leder. I tillegg ble Sigurd Kinge innstilt som nytt styremedlem, og Trude Wester blir foreslått gjenvalgt som kasserer.

Valgkomiteen har bestått av Kristian Støback Wilhelmsen, Bodil Ridderseth Larsen, Sebastian Henriksen, Sidsel Helene Meyer og Anders Tørresen.

– Jeg synes det er hyggelig at de ønsker meg som leder i Tromsø Høyre. Jeg har vært tydelig på at jeg ønsker å bidra i partiet. Jeg tenker at jeg vil bidra til at vi vinner Stortingsvalget i 2021 og lokalvalget i 2023. Uavhengig av hvem som blir toppkandidater, så har jeg et ønske om å bidra i paritet, sier hun..

Hun har allerede varslet at hun ønsker å stille som partiets ordførerkandidat i lokalvalget i 2023. Hun sier at vekst og verdiskapning blir hennes viktigste politiske oppgave.

– Hvis partiet velger meg som leder vil jeg gå inn med friskt mot, for å drive god medlemsaktivitet og jobbe aktivt for å tiltrekke oss flere medlemmer og bygge et godt lag sammen.

Styret i Tromsø Høyre:

Leder (for to år): Anne Berit Figenschau (ny)

Politisk nestleder: Hans Petter Kvaal

Organisatorisk nestleder: May Rita Wangsbro

Medlem (for 2 år): Trude Wester (gjenvalg)

Medlem (for 2 år): Sigurd Tapio Kinge (ny)

Medlem: Tormod Ingebrigtsen

Medlem: Frid Einarsdotter Fossbakk