Tester alle på fiskefartøy

Et russisk besetningsmedlem om bord på fiskefartøyet «Leinebris» har testet positivt for koronaviruset.
nyheter

Mandag morgen legger fartøyet til kai i Tromsø, hvor det øvrige mannskapet vil bli testet for covid-19.

Ingen fra båten får gå i land før testresultatene er avklart, melder Tromsø kommune i en pressemelding søndag ettermiddag.

– Båten innebærer ingen fare for befolkningen i Tromsø. Dette er en smittesituasjon vi har kontroll på, sier fagleder Øivind Benjaminsen ved koronasenteret i pressemeldingen.

Har ikke hatt symptomer

Personen som testet positivt skal ha avlagt to negative tester i Russland og ble også testet ved adkomst i Norge før vedkommende gikk om bord. Det positive resultatet kom et døgn senere, da båten var på vei ut i fiskefeltet.

– Vedkommende har ikke symptomer og det har heller ikke noen av de øvrige 16 i mannskapet. Den positive har vært i isolasjon om bord siden prøveresultatet kom, sier kommuneoverlege Inger Hilde Trandem.

Det er ikke avklart om personen som testet positivt skal tas ut av båten og settes i isolasjon på koronasenteret i Kroken.

Ønsker fortsatt kontakt med busspassasjerer

Lørdag oppfordret kommunen busspassasjerer på enkelte bussruter om å være ekstra oppmerksomme på smittesymptomer. Ifølge pressemeldingen har det vært få henvendelser, og kommuneoverlegen oppfordrer fortsatt passasjerer som kan ha vært utsatt om å ta kontakt.

Dette gjelder personer som mandag 19. oktober tok bussrute 32 fra Hamna til UiT mellom 07.30 og 08.00, passasjerer som tok rute 34 fra UiT via Giæverbukta til sentrum rundt klokken 12.00, og passasjerer som tok rute 28 fra Giæverbukta og nordover mot eller til Hamna mellom 12.00 og 13.00.

– Noen har meldt seg og blir testet, men det er et lavt antall. Det kan derfor se ut til at det ikke er så mange som har vært utsatt for smitte på disse reisene, men det er for tidlig å konkludere, sier Trandem.

Kommunen melder at ingen andre tester tatt i helgen har gitt positive resultater så langt. Koronatelefonen (46 90 78 99) er åpen ekstra lenge søndag kveld, til klokken 22.00.