Nordea opplever solid vekst i utlån til kunder i nord

Nordeas regnskap for tredje kvartal viser en solid vekst i utlån til kunder i nord.

Nordea gjør det bedre enn forventet i tredje kvartal.  Foto: Vidar Ruud / NTB

nyheter

Nordeas banksjef i Tromsø, Silje Lien Wold, er godt fornøyd med Nordea Nords resultater i tredje kvartal. Veksten i utlån til bolig har fortsatt gjennom kvartalet, og annualisert har Nordea i Nord en økning i boliglån på åtte prosent.

– Noen kunder opplever økt handlekraft og bedre økonomi som en følge av en historisk lav rente. De fleste som har beholdt jobbene sine har fått bedre råd det siste halvåret, og det merkes på utlånsveksten, sier Lien Wold, i en pressemelding.

God evne til å betale

I en undersøkelse, gjort av Kantar for Nordea, kommer det fram at 84 prosent av de spurte i Norge har like god evne til å betale utgiftene sine nå som før pandemien. I mars ga Nordea mange kunder avdragsfrihet på grunn av permitteringer og usikkerhet.

– Vi ser nå at det er færre som søker om forlengelse av avdragsfriheten, men det er fortsatt mange som ønsker forlengelse. Her ønsker vi å finne riktige løsninger for hver kunde. Det er ikke alltid avdragsutsettelse er riktig løsning, når de ikke vet om de har en jobb å komme tilbake til om seks måneder igjen. Da må vi sette oss ned sammen og finne den beste løsningen, sier Lien Wold.

Kundevekst

I tillegg til stor vekst i utlån til kunder og færre koronaproblemer opplever Nordea stor kundevekst på landsbasis. I løpet av tredje kvartal har de fått 15.400 nye kunder på landsbasis, opplyser Nordea i pressemeldingen.

– Vi er stolte og ydmyke over at mange velger oss som bank.