16 elever på Kongsbakken har testa positivt for koronaviruset - alle elever settes i karantene

Totalt 19 elever ved Kongsbakken og Tromsdalen videregående skole har avlagt positiv koronaprøve. Samtlige elever ved begge skoler er satt i karantene mens man venter på svar på resten av prøvene.

Ordfører Gunnar Wilhelmsen under onsdagens pressekonferanse.  Foto: Frank Lande

nyheter

Klokken 12.00 holdt ordfører Gunnar Wilhelmsen, kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen, fagleder ved koronasenteret, Øivind Benjaminsen, og Børre Krudtå, divisjonsdirektør for kompetanse og næring i Troms og Finnmark fylkeskommune, pressekonferanse på rådhuset.

Her informerte de om flere positive tilfeller på videregående skoler i Tromsø.

Det ble onsdag sendt ut melding til alle elever og foresatte ved Kongsbakken videregående skole om at alle elever ved skolen er satt i karantene inntil videre. Dette gjelder helt til smittesporingsteamet har fått oversikt over situasjonen og gjelder også de som allerede har fått negativt prøvesvar.

Her påpekes det også at dersom noen er syke, må også de andre i husstanden være i karantene.

19 elever har testa positivt

16 elever på Kongsbakken har testa positivt for koronaviruset. I tillegg er det tre elever ved Tromsdalen videregående skole som har testa positivt.

Alle elever ved begge skoler er satt i karantene mens kommunen venter på resten av prøveresultatene som skal være klare i løpet av dagen.

Ordfører Gunnar Wilhelmsen sier at de fikk resultatene i formiddag og valgte å innkalle til pressekonferanse da de så hvor mange som hadde avlagt positiv test.

– Vi har testa alle elevene på Kongsbakken og det viser seg at det er urovekkende mange positive tester blant prøvene, sa ordføreren.

Wilhelmsen oppfordrer befolkningen til å følge alle påbud og anbefalinger.

– Det er en alvorlig situasjon. Det er nå viktigere enn noen gang at vi står sammen og er ekstra forsiktige i alt vi gjør.

Skal teste alle elever ved Tromsdalen

Kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen fortalte at de nå planlegger å gjennomføre en massetest på Tromsdalen skole enten torsdag eller fredag.

– Det er under planlegging nå og vi skal gjøre det samme som vi gjorde på Kongsbakken tirsdag, sa Kristoffersen og la til:

– Resten av testene fra Kongsbakken får vi i løpet av dagen.

Tirsdag kom meldinger om at en ansatt ved Kvaløysletta sykehjem er smittet. Det samme er en ansatt ved Selnes skole på Kvaløysletta og ved Ersfjorden skole.

Kristoffersen fortalte at kommunen i samarbeid med Folkehelseinstituttet gjør vurdering for å begrense smitte i kommunen.

– Det kan hende at det er mer smitte i samfunnet enn vi vet per nå. Derfor oppfordres de som har symptomer på luftveisinfeksjon om å holde seg hjemme og bestille koronatest, sa Kristoffersen.

– Ekstremt krevende situasjon

Fagleder ved koronasenteret, Øivind Benjaminsen, sier at smittesporingsteamet jobber systematisk med å kartlegge alle som har testa positivt. Det vil ta tid.

– Dette er en ekstremt krevende situasjon for smittesporingsteamet, sa Benjaminsen som tror at kommunen kan forvente å se flere positive resultater i løpet av onsdagen.

– Derfor har vi sendt ut melding til alle elever i samtlige klasser om at de skal sitte i karantene inntil vi får oversikt over situasjonen.

Går over til digital opplæring

Divisjonsdirektør for kompetanse og næring i Troms og Finnmark fylkeskommune, Børre Krudtå, startet med å berømme kommunen for godt samarbeid med de to videregående skolene som er berørt.

– Vi er i ferd med å gå over til heldigital opplæring til alle elever på de to skolene, sa Krudtå og la til:

– I tillegg samarbeider vi med kommunen for å se om vi kan gjøre andre tiltak ved våre videregående skoler for å ta ned risikoen for smitte uten å gå over til rødt nivå på alle skolene.