Nå skal de kåre byens fineste julevindu

Tromsø Sentrum AS vil gi byens butikker en ekstra motivasjon til å pynte vinduene sine til jul.

GOD JULESTEMNING: Tromsø Sentrum oppfordrer alle byens butikker og spisesteder til å pynte litt ekstra og melde seg på kåringen «årets julevindu». Gunnar Bruun er en selverklært juleentusiast og håper flere sentrumsaktører pynter så bra at det sprer barnlig juleglede.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

– Årets jul blir ei annerledes jul, så jeg tror vi trenger at det gjøres litt ekstra i sentrum for å skape julestemning, sier Gunnar Bruun i Tromsø Sentrum.

Derfor skal de nå kåre årets julevindu.

Juledekorasjonene har allerede kommet på plass flere steder i sentrum og i nordbyen henger det lyslenker over Storgata. Målet er at sentrum blir litt ekstra pyntet i år.


Jørn Hoel fortviler etter trist avlysningsbudskap til fansen: – Føkkings nedtur

Den lenge etterlengtede julekonserten i Tromsø domkirke med Jørn Hoel og Wenche Myhre avlyses. Det bekrefter en sørgmodig Jørn Hoel.


Julevindu-finale

Butikkene må selv melde seg og sitt vindu på kåringen. Fra 21. november skal en jury vurdere alle de som har meldt seg på. Da skal de plukke ut åtte julevinduer som får være med i en finale. For å ha størst sjanse til å bli valgt ut, bør julevinduet oppfylle noen kriterier. Det må skape julestemning, invitere inn i butikken, vise kreativitet og være et blikkfang.

Men Bruun er opptatt av at det ikke må være grandiose tiltak som skal til for å melde seg på konkurransen.

– Vi ønsker å ufarliggjøre dette litt. Noen kan for eksempel teipe røde ruter i vinduene eller ha gode, gamle julelenker. Det er ikke alltid så mye som skal til. De fleste kan gjøre noe og vi håper mange blir motivert til å melde seg på, sier Bruun.


Tromsøværingene har kjøpt 280.000 liter mer alkohol etter at koronapandemien brøt ut

I tiden som er gått siden lockdown har salget på Vinmopolene i Tromsø bokstavelig talt gått i taket.


Ikke bare for butikker

Kåringen gjelder ikke bare butikker, men også spisesteder eller andre aktører som har julevindu. Etter at juryen har plukket ut de åtte julevinduene til finalen, skal iTromsøs lesere få stemme på det julevinduet de liker best.

Tromsø Sentrum skal også gjøre sitt for å skape skikkelig julestemning i byen. 29. november tennes julelysene i Storgata og julegrana. I år blir det derimot ikke invitert til å gå rundt julegrana. Derfor tror Bruun byens butikkvindu har en ekstra viktig rolle.

– Det er jo noe eget å gå ute i byen under julelysene og kjenne på julestemningen. Å se inn butikkvinduer er jo også en veldig koronavennlig aktivitet som kan gjøres når som helst og som passer ekstra godt å gjøre i år. Man kan fint ta med familien for å se på julepynten og julelysene i sentrum, sier Bruun, som selv er en juleentusiast.

iTromsøs lesere kan stemme på julevindukandidatene fra 1. desember til 16. desember. Bedriften med det fineste julevinduet får markedsføring og en middag i premie.


Har hatt 400 avbestillinger siden mandag

Til tross for oppfordringer om å bruke byens restauranter til å arrangere julebord så har pågangen vært svært laber, melder bransjen.