Aggie Frost med albuminspirert, lokalt smykkesamarbeid

Musiker Aggie Frost har sammen med Tromsø-gullsmed Wabi Sabi designet et smykke inspirert av høstens albumprosjekt.

SMYKKEDESIGNER: Aggie Frost Peterson har samarbeidet med smykkedesignere hos Wabi Sabi om å lage et smykke inspirert av albumet Perlemor.  Foto: Ivan Ortegon

nyheter

Lokal elektronikaartist Aggie Frost har jobbet sammen med gullsmed Dagmar Mildes i den Tromsøbaserte smykkebedriften Wabi Sabi for å designe et smykke inspirert av Frosts mest aktuelle musikkprosjekter.


Jørn Hoel fortviler etter trist avlysningsbudskap til fansen: – Føkkings nedtur

Den lenge etterlengtede julekonserten i Tromsø domkirke med Jørn Hoel og Wenche Myhre avlyses. Det bekrefter en sørgmodig Jørn Hoel.


Perlemor

– Da Aggie forespurte oss om vi kunne tenke oss å designe smykke, inspirert av hennes nye prosjekt «Perlemor», fant vi dette spennende. Historien bak prosjektet treffer oss veldig, både Dagmar og jeg er mødre og har vært gjennom den prosessen som Aggie setter ord på med å bli dratt mellom alle rollene som forventes av oss, forteller Ann-Merete Skaue Øines, daglig leder og designer hos Wabi Sabi i en pressemelding.

Frost har siden 2019 jobbet i styret til Wabi Sabi. På musikkfronten har hun det siste året jobbet med albumet «Perlemor», som hun slipper i kapitler utover høsten. Tre låter kan allerede strømmes. Smykkedesignet tar utgangspunkt i logoen til Perlemor-prosjektet.

– Tittelen på albumet, Perlemor, har lenge vært klar og jeg synes det er et godt bilde på livet som mor, forteller Aggie i samme pressemelding og legger til:

– Perlemor-skjellet er bygd opp av mange lag med mikroskopiske flak av conchiolin og ørsmå krystaller. Litt som voksenlivet, mange skjøre biter av livserfaring, limt sammen for å skape et fundament for å mestre oppgavene som kommer.


Avslutter covid-19-adaptert turné i Tromsø – inviterer til sommerfest

Artistparet Aggie Frost og Per Martinsen avslutter sin Nord-Norgesturné med å invitere til elektronikakonsert og innspilling av musikkvideo på Storgata Camping.


Håndlages

Perlemorssmykket håndlages i Wabi Sabis smykkestudio. Anhenget støpes i sand – ett om gangen, og kommer både i gull og sølv. Første produksjon ble til i vår, og ble med Frost på sommerens mikrokonsertturné i Lofoten, Vesterålen og Troms. Etter å ha blitt solgt ut, er ny produksjon klar nå.

PERLEMOR: Slik ser det nyutviklede smykkedesignet ut.  Foto: Privat

– Det som også treffer meg er at filosofien bak Perlemor speiler seg godt i filosofien bak Wabi Sabi. Wabi Sabi er en japansk livsfilosofi og symbolikken er at det danner seg noe vakkert ut fra det skjøre. I våre smykker jobber vi med «skjønnheten i det uperfekte» – det som er laget for hånd, og det handler om å finne rette tidspunkt for å stoppe i produksjonsprosessen for å finne det rette uttrykket, sier gullsmed Mildes i pressemeldingen.