Personbil kjørte i grøfta i Eidkjosen

Politiet opplyser fredag klokken 13.55 at en personbil har kjørt i grøfta i Eidkjosen.

Ifølge politiets operasjonssentral er ingen skadet.

Henlegger etterforskningen av Tromstun-brannen

24. oktober gikk den gamle «Framhaldsskolen» ved Tromstun opp i røyk. Politiet mistenkte at brannen var påsatt, og innledet etterforskning for muligens å finne gjerningspersonen(e) bak.

Nå har politiet gitt beskjed til kommunen om at etterforskningen er avsluttet og at saken er henlagt.


«Gulskolen» i Tromsdalen brant i helgen: – Mer enn bare ei kommunal bygning

Alt har sin historie, også avglemte skolebygg i Tromsdalen.


«Saken er henlagt da det ikke er fremkommet tilstrekkelige opplysninger til å identifisere gjerningsmannen», skriver politiet i henleggingsvedtaket.

Bygget hadde stått tomt i to år da brannen oppsto, og det var ikke koblet strøm til bygget.

En ny smittet siste døgn

Mandag ble det gjennomført 117 koronatester i Tromsø, kun én person testet positivt. Vedkommende antas å ha blitt smittet i en annen kommune i Troms og Finnmark.

Tirsdag sitter totalt 31 personer i isolasjon på grunn av korona, hvorav 23 er isolert i et kommunalt botilbud. 69 personer sitter i karantene fordi de anses som nærkontakter til en eller flere smittede.

Ventetiden på å få koronatest er på én dag.

Brann i enebolig på Vannøya – beboer har kommet seg ut

Mandag morgen melder Troms politidistrikt at brannvesenet driver slukking av brann i enebolig på Vannareid på Vannøya.

En beboer skal ha vært i huset, men denne har kommet seg ut. Det er ikke åpne flammer, men varmeutvikling fra bygget per nå, og brannårsaken er ukjent, ifølge politiet.

Politiet: - Snakk med ungdommene!

politiet i Tromsø oppfordrer foreldre og foresatte til å ta seg en alvorsprat med sine ungdommer. Årsaken er at flere ungdommer har kastet snøballer og isklumper på biler i fart. I kveld har politiet det de beskriver som "kontroll på" to jenter i tenårene som bedrev denne aktiviteten fra brua som går over Tverrforbindelsen ved gamle Scandic.

Tidligere søndag var det et annet tilfelle der fire yngre gutter kastet snø og is mot biler som kjørte i undergangen under Jekta. Det oppsto da skade på en av bilene som ble truffet. Guttene er identifisert og foreldrene varslet.


Stenvaag topper Rødt-liste

Hanne Stenvaag sier at samfunnet stadig utvikler seg til det bedre. – Barnehagereformen har vært veldig bra for kvinner. Da jeg var småbarnsmor, var det bare 35 prosent barnehagedekning i Tromsø.  Foto: Tom Benjaminsen

Kommunestyrerepresentant Hanne Stenvaag (49) topper stortingsvalgslisten til partiet Rødt i Troms. Det er klart etter helgas nominasjonsmøte.

Ifølge en pressemelding fra partiet øyner de for første gang muligheten til en plass på Stortinget.

Stenvaag er leder på Krisesenteret for Tromsø og omegn, og kjent fra kommunestyret i Tromsø. Hun har ifølge pressemeldingen et langt engasjement som flyktningaktivist og kvinnepolitisk engasjert. Hennes engasjement er for et mer rettferdig samfunn.

– Kampen mot Forskjells-Norge blir styrket med henne på tinget, heter det.

Koronakontrollører med skjenkeanmerkning

Hålogaland Teater  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Tromsø kommune ber nå Teateret kafe og bar på Hålogaland Teater om en forklaring på hvorfor de serverer alkohol over disk. Det er ifølge covid-19 forskriften ikke tillatt, og nå trues serveringsstedet med skjenkestopp.

Men før det blir iverksatt vil kommunen gjerne ha skjenkestedets forklaring.

Og Erling Falch ved baren sier til iTromsø at forklaringen er enkel:

– Dette er glass som er satt fram ved et eget bord i enden av baren for dem som skal ha glassene med seg inn i teatersalen. Og den forklaringa har kommunen fått og vi har forstått det slik at det er ikke noe problem. Dessuten har vi nå fått QR-kode på plass for å redusere trafikken av folk som skal ta med seg drikke inn, forklarer han

Myrseth og Foshaug på topp

AP: Cecilie Myrseth (Ap), stortingsrepresentant og forfatter av debattinnlegget.  Foto: Bernt Sønvisen

Cecilie Myrseth og Nils Ove Foshaug topper Troms Arbeiderpartis liste til stortingsvalget i 2021. Det ble klart etter lørdagens nominasjonsmøte.

– Vi er klare til å stå på for å bytte Høyreregjeringa ut og få en ny Ap-leda regjering som forstår Nord-Norge, bidra til å skape flere arbeidsplass, få ned forskjellene mellom folk og som prioriterer fellesskapet fremfor skattekutt til de rikeste sier Myrseth i en pressemelding.

Myrseth fra Tromsø og Foshaug fra Målselv ble valgt foran Tom Einar Karlsen fra Harstad.

Den tidligere Målselv-ordføreren Nils Foshaug sier følgende etter nominasjonsmøtet:

– Vi har gang på gang sett at viktige funksjoner sentraliseres bort fra distriktene, som at Bell-helikoptrene ble flytta fra nord til sør. Jeg og Cecilie kommer til å kjempe for landsdelen og nordområdene hver dag dersom vi blir valgt. Mer makt og kompetanse skal skapes i nord, sier Foshaug.

Bilfører tatt for mistenkt ruskjøring

Politiet stoppet natt til lørdag en mann i 60-årene som er mistenkt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand.

Mannen ble fremstilt for blodprøvetaking.

Det er opprettet straffesak på forholdet, og mannens sertifikat er beslaglagt.

Dette melder politiet på Twitter.

Her kommer julegrana flygende

HER KOMMER GRANA: Juletreet som skal stå på Stortorget flys inn med helikopter.  Foto: Ronald Johansen

Kommunens offisielle juletre - som skal stå på Stortorget - ble i formiddag hentet fra skogen på Sydspissen og fløyet med helikopter inn til sentrum.


Julegrantenning på Stortorget: – Man blir aldri for gammel for å gå rundt juletre eller synge julesanger

Det var god stemning på Stortorget da julegranen ble tent søndag ettermiddag. For noen ble det i år etablert en ny juletradisjon.


I år kommer den høytidelige tenningen av julegrana foregå litt annerledes enn normalt. Til vanlig er det stor folkefest når grana tennes den første advent, men i år ønsker kommunen at alle som vil bivåne seansen sprer seg utover sentrum.

Mann brøt seg inn og stjal elsykler, men spor i nysnøen ledet politiet rett til ham. Nå er han dømt

En tromsømann i begynnelsen av 40-årene er dømt til 45 dagers ubetinget fengsel for innbrudd, skadeverk og flere tilfeller av tyveri av elektriske sykler.

Nord-Troms tingrett dømte også mannen til å betale i alt cirka 40.000 kroner i erstatning til forretningen Tromsø Ski & Sykkel og et forsikringsselskap.


Innbruddsforsøk hos en annen sykkelforretning også natt til mandag:

Daglig leder oppgitt etter nok et innbrudd: – Det er ikke morsomt lenger

Natt til mandag kom ubudne gjester seg inn hos Tromsø ski & sykkel i Hansjordnesbukta. Én time før prøvde noen å bryte seg inn hos konkurrenten i Mellomveien.


Forholdene mannen dømmes for stammer tilbake til høsten 2019, da mannen og en annen person brøt seg inn hos Tromsø Ski & Sykkel og stjal to elsykler. Ugjerningen ble imidlertid raskt oppklart ettersom politiet kunne følge sporene som de to etterlot seg i nysnøen som hadde falt.

Mannen er også domfelt for to andre tilfeller av tyveri av elektriske sykler, samt heleri.

Den tiltalte mannen har gitt en uforbeholden tilståelse til det han har stått tiltalt for. Til tross for dette velger altså tingretten å dømme ham til ubetinget fengsel.