Brannutrykning til Hjalmar Johansens gate

Brannvesenet har rykket ut til en leilighet i Hjalmar Johansens gate sør for sentrum.

Det forteller operasjonsleder ved Tromsø-politiet, Rune Nilsen.

– Det skal være røykutvikling fra en mikrobølgeovn inne i en leilighet i en av blokkene i området, sier han.

En person skal være eksponert for røyk.

Slukningsarbeidet skal nå være avsluttet, men det er fortsatt nødetater til stede på plassen.

Ifølge politiet må leiligheten luftes og er på nåværende tidspunkt ubeboelig.

Sak opprettes.

Elever ved Stakkevollan skole er satt i karantene

Søndag sendte rektor ved Stakkevollan skole, Viveke Breivik, ut en melding til foresatte om at elever ved skolen er satt i karantene. Elevene har vært tilknyttet Stakkevollan juniorklubb sist torsdag, hvor et av medlemmene testet positivt for covid-19.

– Elevene som er satt i karantene tilhører 4., 5. og 6. trinn og er definert som nærkontakter til dette medlemmet av klubben, skriver rektor.

To nye tilfeller av koronasmitte på Tromsø-skole

Ifølge Nordlys skal to elever ved Lunheim skole søndag ha testet positivt for covid-19. Dette ses i sammenheng med at en lærer ved Lunheim skole testet positivt for covid-19 på torsdag.

Avisa skriver at skolen sendte en melding til foreldre søndag hvor de opplyste om at to klasser må i karantene som følge av smittetilfellene. De andre elevene skal møte på skolen mandag.

Politiet stopper jobbing i byggefelt etter brudd på helligdagsfreden

Politiet mottok søndag flere meldinger om sjenerende byggestøy fra et byggeprosjekt på Strandvegen. Arbeidet ble pålagt stanset på grunn av brudd på helligdagsfreden

– Det er snakk om byggefeltet Skir, i området rundt det gamle Meieriet, sier politiets operasjonsleder Beate Helberg.

– Arbeidere på stedet henviser til folk høyere opp i systemet, og da politiet ikke har fått tak i disse velger vi å avbryte arbeidet på stedet, sier Helberg.

Ansatt på videregående skole i Tromsø koronasmittet

En ansatt ved Ishavsbyen videregående skole har testet positivt for covid-19 og er nå i isolasjon. Det melder Tromsø kommune søndag ettermiddag.

Vedkommende er nærkontakt av et kjent smittetilfelle. Per nå er fire elever og to kolleger av den smittede i karantene. Hvem flere som må i karantene grunnet smittetilfellet, kartlegges ennå. Kommunen ser som lokal smittevernmyndighet ikke behov for å stenge skolen. Smittesporingsarbeidet vil pågå gjennom helgen, står det i pressemeldingen.

iTromsø har forsøkt å få tak i smittevernoverlege Trond Brattland, men han har ikke svart på avisens henvendelser.

– Dette er en forholdsvis isolert kohort, og den smittete hadde få nærkontakter. Skolen vil ikke stenge på grunn av dette tilfelle, sier rektor med Ishavsbyen videregående skole, Asbjørn Rikardsen.

Helge Skog og Marius Hoe

Lærer på Tromsø-skole smittet

En lærer på Lunheim skole i Tromsø er smittet med covid-19. Vedkommende er smittet via kjent nærkontakt.

Dette skriver Tromsø kommune i en pressemelding torsdag kveld.

Fire ansatte og én klasse skal være satt i karantene etter smittesporing. Nødvendig renhold på skolen skal være gjort, og skolen vil åpne som normalt fredag morgen for klasser som ikke er berørte. Elever og ansatte er informerte via skolens meldingssystem, står det i pressemeldingen.

– Vi har erfaring etter hvert med smitte på skoler, og den tilsier at det går greit og at vi får kontroll på smitten med godt sporingsarbeid og karantene, sier smittevernoverlege Trond Brattland. Det er nå god kapasitet på koronatelefonen og for testing på koronasenteret i Kroken.

En ny smittet i Tromsø

Det siste døgnet har en ny person fått påvist koronasmitte i Tromsø. Personen er antatt smittet i Ukraina.

Onsdag ble det gjennomført 119 koronatester i Tromsø, hvorav en var positiv.

Det er pr. i dag (torsdag) 29 personer som sitter i isolasjon på grunn av korona, 25 av dem er isolert i kommunalt botilbud og én er på karantenehotell. 44 er i karantene fordi de er nærkontakter til smittede personer.

Ventetiden på å få koronatest er på én dag.

11 bilister bøtelagt i Tromsdalen

Politiet har hatt skiltkontroll i Krokvegen i Tromsdalen torsdag morgen, på en strekning der det ikke lov å kjøre gjennom i tidsrommet 07-09.

Elleve bilister ble bøtelagt, og må betale et forelegg på 5.500 kroner.

Bruker to milliarder på ny E6 nordover

– E6 over Kvænangsfjellet i Nord-Troms er dårlig og stenges ofte om vinteren. Det fører til lange omkjøringer gjennom Finland. Nå kommer det endelig ny vei. Vi har signert veiutbyggingsavtale med Nye Veier AS, som betyr at målene for prosjektet og kostnadsrammene er bestemt. God infrastruktur er vesentlig for utviklingen av nordområdene, uttaler samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding fra Samferdselsdepartementet torsdag morgen.

Nye Veier har spilt inn at de kommer til å bruke 1.990 millioner kroner på å bygge veien. Regjeringen har nå godkjent dette som kostnadsramme for prosjektet.

– Vi er veldig glade for at avtalen om utbyggingen av E6 Kvænangsfjellet er på plass. Fjellovergangen er en del av livsnerven i nord, og er viktig for både folk og næringsliv. Med mange stengninger vinterstid blir det lange omkjøringer. Nå blir det forhåpentligvis mindre av det, sier samferdselsministeren.

Samferdselsdepartementet opplyser ikke når byggingen av ny vei skal igangsettes.

Krever at staten og Forsvarsdepartementet dekker kostnader for økt atomberedskap i Tromsø

Grøtsund-havna på Tønsnes. i  

Et enstemmig kommunestyre krever at Forsvarsdepartementet dekker alle ekstra kostnader som kan knyttes til etablering av tilstrekkelig beredskap for at havna på Tønsnes skal kunne bli logistikkhavn for atomdrevne fartøy.

Vedtaket kom etter at Rødts Bendik Hugstmyr Woie fremmet et tilleggsforslag i kommunestyret til budsjettforslaget for Tromsø Brann og redning.


Brannsjefen om atomubåt-ulykke: – Vi har ingen utstyr, kompetanse eller beredskap

Brannvesenet mangler både kompetanse og utstyr for å håndtere ulykke med atomubåt i Tromsø havn - og har ikke penger til å kjøpe det som trengs.


Forslaget som fikk støtte fra samtlige kommunestyrerepresentanter lyder:

«Tromsø kommune forutsetter at staten v/forsvarsdepartementet dekker de økonomiske kostnadene for beredskapstiltakene som Tromsø kommune v/Tromsø brann og redning KF vil få ved eventuell etablering av logistikkhavn for reaktordrevne fartøy ved Grøtsund industrihavn».

Henlegger etterforskningen av Tromstun-brannen

TOTALSKADET: Den tidligere «Framhaldsskolen» ved Tromstun brant ned tidligere i høst. Nå er etterforskningen av brannen henlagt. 

24. oktober gikk den gamle «Framhaldsskolen» ved Tromstun opp i røyk. Politiet mistenkte at brannen var påsatt, og innledet etterforskning for muligens å finne gjerningspersonen(e) bak.

Nå har politiet gitt beskjed til kommunen om at etterforskningen er avsluttet og at saken er henlagt.


«Gulskolen» i Tromsdalen brant i helgen: – Mer enn bare ei kommunal bygning

Alt har sin historie, også avglemte skolebygg i Tromsdalen.


«Saken er henlagt da det ikke er fremkommet tilstrekkelige opplysninger til å identifisere gjerningsmannen», skriver politiet i henleggingsvedtaket.

Bygget hadde stått tomt i to år da brannen oppsto, og det var ikke koblet strøm til bygget.

En ny smittet siste døgn

Mandag ble det gjennomført 117 koronatester i Tromsø, kun én person testet positivt. Vedkommende antas å ha blitt smittet i en annen kommune i Troms og Finnmark.

Tirsdag sitter totalt 31 personer i isolasjon på grunn av korona, hvorav 23 er isolert i et kommunalt botilbud. 69 personer sitter i karantene fordi de anses som nærkontakter til en eller flere smittede.

Ventetiden på å få koronatest er på én dag.

Brann i enebolig på Vannøya – beboer har kommet seg ut

Mandag morgen melder Troms politidistrikt at brannvesenet driver slukking av brann i enebolig på Vannareid på Vannøya.

En beboer skal ha vært i huset, men denne har kommet seg ut. Det er ikke åpne flammer, men varmeutvikling fra bygget per nå, og brannårsaken er ukjent, ifølge politiet.

Politiet: - Snakk med ungdommene!

politiet i Tromsø oppfordrer foreldre og foresatte til å ta seg en alvorsprat med sine ungdommer. Årsaken er at flere ungdommer har kastet snøballer og isklumper på biler i fart. I kveld har politiet det de beskriver som "kontroll på" to jenter i tenårene som bedrev denne aktiviteten fra brua som går over Tverrforbindelsen ved gamle Scandic.

Tidligere søndag var det et annet tilfelle der fire yngre gutter kastet snø og is mot biler som kjørte i undergangen under Jekta. Det oppsto da skade på en av bilene som ble truffet. Guttene er identifisert og foreldrene varslet.