Slagsmål utenfor fylkesbygget

To menn i henholdsvis 20- og 30-årene barket sammen utenfor fylkeshuset natt til søndag.

Den yngre av de to slo ned den andre mannen som ble kjørt til legevakta for å undersøkes og behandles.

En patrulje pågrep mannen i 20-årene og satte ham i arrest over natten. Det er uklart om det vil bli opprettet straffesak på forholdet.

Det var to vitner til hendelsen, melder politiet på Twitter.

Lærer på Tromsø-skole smittet

En lærer på Lunheim skole i Tromsø er smittet med covid-19. Vedkommende er smittet via kjent nærkontakt.

Dette skriver Tromsø kommune i en pressemelding torsdag kveld.

Fire ansatte og én klasse skal være satt i karantene etter smittesporing. Nødvendig renhold på skolen skal være gjort, og skolen vil åpne som normalt fredag morgen for klasser som ikke er berørte. Elever og ansatte er informerte via skolens meldingssystem, står det i pressemeldingen.

– Vi har erfaring etter hvert med smitte på skoler, og den tilsier at det går greit og at vi får kontroll på smitten med godt sporingsarbeid og karantene, sier smittevernoverlege Trond Brattland. Det er nå god kapasitet på koronatelefonen og for testing på koronasenteret i Kroken.

En ny smittet i Tromsø

Det siste døgnet har en ny person fått påvist koronasmitte i Tromsø. Personen er antatt smittet i Ukraina.

Onsdag ble det gjennomført 119 koronatester i Tromsø, hvorav en var positiv.

Det er pr. i dag (torsdag) 29 personer som sitter i isolasjon på grunn av korona, 25 av dem er isolert i kommunalt botilbud og én er på karantenehotell. 44 er i karantene fordi de er nærkontakter til smittede personer.

Ventetiden på å få koronatest er på én dag.

11 bilister bøtelagt i Tromsdalen

Politiet har hatt skiltkontroll i Krokvegen i Tromsdalen torsdag morgen, på en strekning der det ikke lov å kjøre gjennom i tidsrommet 07-09.

Elleve bilister ble bøtelagt, og må betale et forelegg på 5.500 kroner.

Bruker to milliarder på ny E6 nordover

– E6 over Kvænangsfjellet i Nord-Troms er dårlig og stenges ofte om vinteren. Det fører til lange omkjøringer gjennom Finland. Nå kommer det endelig ny vei. Vi har signert veiutbyggingsavtale med Nye Veier AS, som betyr at målene for prosjektet og kostnadsrammene er bestemt. God infrastruktur er vesentlig for utviklingen av nordområdene, uttaler samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding fra Samferdselsdepartementet torsdag morgen.

Nye Veier har spilt inn at de kommer til å bruke 1.990 millioner kroner på å bygge veien. Regjeringen har nå godkjent dette som kostnadsramme for prosjektet.

– Vi er veldig glade for at avtalen om utbyggingen av E6 Kvænangsfjellet er på plass. Fjellovergangen er en del av livsnerven i nord, og er viktig for både folk og næringsliv. Med mange stengninger vinterstid blir det lange omkjøringer. Nå blir det forhåpentligvis mindre av det, sier samferdselsministeren.

Samferdselsdepartementet opplyser ikke når byggingen av ny vei skal igangsettes.

Krever at staten og Forsvarsdepartementet dekker kostnader for økt atomberedskap i Tromsø

Grøtsund-havna på Tønsnes. i  

Et enstemmig kommunestyre krever at Forsvarsdepartementet dekker alle ekstra kostnader som kan knyttes til etablering av tilstrekkelig beredskap for at havna på Tønsnes skal kunne bli logistikkhavn for atomdrevne fartøy.

Vedtaket kom etter at Rødts Bendik Hugstmyr Woie fremmet et tilleggsforslag i kommunestyret til budsjettforslaget for Tromsø Brann og redning.


Brannsjefen om atomubåt-ulykke: – Vi har ingen utstyr, kompetanse eller beredskap

Brannvesenet mangler både kompetanse og utstyr for å håndtere ulykke med atomubåt i Tromsø havn - og har ikke penger til å kjøpe det som trengs.


Forslaget som fikk støtte fra samtlige kommunestyrerepresentanter lyder:

«Tromsø kommune forutsetter at staten v/forsvarsdepartementet dekker de økonomiske kostnadene for beredskapstiltakene som Tromsø kommune v/Tromsø brann og redning KF vil få ved eventuell etablering av logistikkhavn for reaktordrevne fartøy ved Grøtsund industrihavn».

Henlegger etterforskningen av Tromstun-brannen

TOTALSKADET: Den tidligere «Framhaldsskolen» ved Tromstun brant ned tidligere i høst. Nå er etterforskningen av brannen henlagt. 

24. oktober gikk den gamle «Framhaldsskolen» ved Tromstun opp i røyk. Politiet mistenkte at brannen var påsatt, og innledet etterforskning for muligens å finne gjerningspersonen(e) bak.

Nå har politiet gitt beskjed til kommunen om at etterforskningen er avsluttet og at saken er henlagt.


«Gulskolen» i Tromsdalen brant i helgen: – Mer enn bare ei kommunal bygning

Alt har sin historie, også avglemte skolebygg i Tromsdalen.


«Saken er henlagt da det ikke er fremkommet tilstrekkelige opplysninger til å identifisere gjerningsmannen», skriver politiet i henleggingsvedtaket.

Bygget hadde stått tomt i to år da brannen oppsto, og det var ikke koblet strøm til bygget.

En ny smittet siste døgn

Mandag ble det gjennomført 117 koronatester i Tromsø, kun én person testet positivt. Vedkommende antas å ha blitt smittet i en annen kommune i Troms og Finnmark.

Tirsdag sitter totalt 31 personer i isolasjon på grunn av korona, hvorav 23 er isolert i et kommunalt botilbud. 69 personer sitter i karantene fordi de anses som nærkontakter til en eller flere smittede.

Ventetiden på å få koronatest er på én dag.

Brann i enebolig på Vannøya – beboer har kommet seg ut

Mandag morgen melder Troms politidistrikt at brannvesenet driver slukking av brann i enebolig på Vannareid på Vannøya.

En beboer skal ha vært i huset, men denne har kommet seg ut. Det er ikke åpne flammer, men varmeutvikling fra bygget per nå, og brannårsaken er ukjent, ifølge politiet.

Politiet: - Snakk med ungdommene!

politiet i Tromsø oppfordrer foreldre og foresatte til å ta seg en alvorsprat med sine ungdommer. Årsaken er at flere ungdommer har kastet snøballer og isklumper på biler i fart. I kveld har politiet det de beskriver som "kontroll på" to jenter i tenårene som bedrev denne aktiviteten fra brua som går over Tverrforbindelsen ved gamle Scandic.

Tidligere søndag var det et annet tilfelle der fire yngre gutter kastet snø og is mot biler som kjørte i undergangen under Jekta. Det oppsto da skade på en av bilene som ble truffet. Guttene er identifisert og foreldrene varslet.


Stenvaag topper Rødt-liste

Kommunestyrerepresentant Hanne Stenvaag (49) topper stortingsvalgslisten til partiet Rødt i Troms. Det er klart etter helgas nominasjonsmøte.

Ifølge en pressemelding fra partiet øyner de for første gang muligheten til en plass på Stortinget.

Stenvaag er leder på Krisesenteret for Tromsø og omegn, og kjent fra kommunestyret i Tromsø. Hun har ifølge pressemeldingen et langt engasjement som flyktningaktivist og kvinnepolitisk engasjert. Hennes engasjement er for et mer rettferdig samfunn.

– Kampen mot Forskjells-Norge blir styrket med henne på tinget, heter det.

Koronakontrollører med skjenkeanmerkning

Tromsø kommune ber nå Teateret kafe og bar på Hålogaland Teater om en forklaring på hvorfor de serverer alkohol over disk. Det er ifølge covid-19 forskriften ikke tillatt, og nå trues serveringsstedet med skjenkestopp.

Men før det blir iverksatt vil kommunen gjerne ha skjenkestedets forklaring.

Og Erling Falch ved baren sier til iTromsø at forklaringen er enkel:

– Dette er glass som er satt fram ved et eget bord i enden av baren for dem som skal ha glassene med seg inn i teatersalen. Og den forklaringa har kommunen fått og vi har forstått det slik at det er ikke noe problem. Dessuten har vi nå fått QR-kode på plass for å redusere trafikken av folk som skal ta med seg drikke inn, forklarer han

Myrseth og Foshaug på topp

AP: Cecilie Myrseth (Ap), stortingsrepresentant og forfatter av debattinnlegget.  Foto: Bernt Sønvisen

Cecilie Myrseth og Nils Ove Foshaug topper Troms Arbeiderpartis liste til stortingsvalget i 2021. Det ble klart etter lørdagens nominasjonsmøte.

– Vi er klare til å stå på for å bytte Høyreregjeringa ut og få en ny Ap-leda regjering som forstår Nord-Norge, bidra til å skape flere arbeidsplass, få ned forskjellene mellom folk og som prioriterer fellesskapet fremfor skattekutt til de rikeste sier Myrseth i en pressemelding.

Myrseth fra Tromsø og Foshaug fra Målselv ble valgt foran Tom Einar Karlsen fra Harstad.

Den tidligere Målselv-ordføreren Nils Foshaug sier følgende etter nominasjonsmøtet:

– Vi har gang på gang sett at viktige funksjoner sentraliseres bort fra distriktene, som at Bell-helikoptrene ble flytta fra nord til sør. Jeg og Cecilie kommer til å kjempe for landsdelen og nordområdene hver dag dersom vi blir valgt. Mer makt og kompetanse skal skapes i nord, sier Foshaug.

Bilfører tatt for mistenkt ruskjøring

Politiet stoppet natt til lørdag en mann i 60-årene som er mistenkt for å ha kjørt bil i ruspåvirket tilstand.

Mannen ble fremstilt for blodprøvetaking.

Det er opprettet straffesak på forholdet, og mannens sertifikat er beslaglagt.

Dette melder politiet på Twitter.