Strengere koronatiltak gjorde at trafikken gikk ned i Tromsø

Nordmenn følger koronarådene og holder seg hjemme. I Tromsø gikk trafikken ned mellom 11 og 12 prosent etter innstrammingen, viser nye tall fra Statens vegvesen.

NEDGANG: Det har vært nedgang i trafikken de siste ukene.  Foto: Jon Terje Eiterå

nyheter

Nye tall fra Statens vegvesen viser at trafikken har gått ned i de store byene de siste ukene, spesielt i Tromsø og Bergen ser Statens vegvesen en nedgang.

– Vi ser at endringen skjer rundt 5. november, etter at regjeringen varslet strengere tiltak. Etter den tid er trafikken jevnt over redusert med mellom åtte og 17 prosent, sier direktør i Statens vegvesen, Per Morten Lund, i en pressemelding.


Snart kan fordørene på bussene bli åpnet igjen

Fordørene på bussene i Tromsø har vært åpne og stengt i takt med smittesituasjonen i byen. Nå kan tiltaket bli endret på nytt.


Tallene er sammenlignet med samme periode i fjor.

I områder der det har vært større smitteutbrudd, som Tromsø og Bergen, har det vært størst nedgang i trafikken i forhold til andre byområder i landet.

– De siste ukene har trafikken i Bergen ligget i snitt 16–17 prosent under nivået på samme tid i fjor. I Tromsø gikk trafikken ned med 11–12 prosent i uke 46. Uke 47 er reduksjonen på 6–8 prosent.


Fikk godkjent planene om midlertidig utenlandsterminal: – Nå er vi i rute med byggestart

Avinor har nå fått formell godkjenning for planene om en midlertidig terminalhall på Tromsø lufthavn. Det betyr at byggingen av en helt ny utenlandsterminal kan gå videre som planlagt.