To elever koronasmittet ved Tromsø-skole

To forskjellige klasser er berørt, der samtlige elever nå er satt i karantene.
nyheter

Det ble fredag påvist covid 19-smitte hos to elever ved Skjelnan skole, opplyser kommunen i en pressemelding sent fredag kveld.

Foresatte er informert, begge de smittede elevene er følgelig i isolasjon, og begge er nærkontakter til et tidligere kjent smittetilfelle. Elevene går i hver sin klasse, og det er dermed to klasser som er berørt.


Lærer koronasmittet i Tromsø: – Det er veldig trasig, sier rektoren

Flere ansatte ved Lunheim skole er satt i karantene, og smittevernteamet jobber nå med å kartlegge situasjonen blant de berørte elevene.


Alle klassemedelever av de to smittede er i karantene, det samme med til sammen åtte lærere som har hatt undervisningskontakt med disse to elevene.

Skolen har sendt ut informasjon til elevene for hvordan de kommende skoledagene blir, blant annet om at det på mandag blir hjemmeskole for de to berørte klassene, pluss to elever fra andre klasser. Foresatte og elever vil få mer info direkte fra skolen i løpet av helgen og kommende uke. Smittesporing vil fra kommunens side pågå gjennom helgen.


Etter to år får elevene ved Kaldfjord skole endelig egne klasserom: – Det er skuffende at det har tatt så lang tid

Siden mars i fjor har skolen tatt i bruk sløydrommet, skolekjøkkenet og gymsalen som midlertidige klasserom. Nå har kommunen funnet en løsning.