Koronatiltakene gir nedgang i trafikken, men vi bulker like mye som før

Etter at regjeringen varslet strengere tiltak 5. november har tall fra Statens vegvesen vist nedgang i trafikken. Statistikk fra Gjensidige viser likevel at vi bulker bilen like mye som før tiltakene ble innført.

BULKER LIKE MYE: Selv om trafikken har gått ned bulker nordmenn bilen like mye som før.  Foto: Gjensidige

nyheter

Selv om trafikken gikk ned etter at regjeringen varslet de nye tiltakene i begynnelsen av november viser tall fra Gjensidige at vi fortsatt bulker bilen like mye som tidligere.

Gjensidige mottok like mange skademeldinger i de to første uken etter nedstengingen som i de to ukene i forkant av nedstengingen, det skriver de i en pressemelding.

– Dette er overraskende. Vi forventet at det skulle bli mindre trafikk, og det har slått til. Men vi forventet også at det da skulle bli mindre bulking, og det har ikke slått til, sier kommunikasjonssjef Bjarne Rysstad i Gjensidige i pressemeldingen.

Han påpeker at det er mange forhold som kan påvirke antall skademeldinger, spesielt vær- og førerforhold. Han mener samtidig at det er gode grunner til å tro at mindre trafikk skulle gitt mindre bulking.

– Det er antakelig særlig jobbkjøring og bykjøring til butikker og kjøpesentre det er blitt mindre av, og det er nettopp den typen trafikk som skaper mye småbulking, sier han.