iTromsøs julestjerne:

Hvem mener du fortjener årets julestjerner?

iTromsø deler i år som i fjor ut julestjerner til byens små og store hverdagshelter.

NOEN AV FJORÅRETS VINNERE: Mariam Tartusy, Kjell Sandnes, Olaf Jacobsen og Rønnaug Myre Sandvik.  

nyheter

Siden 2017 har iTromsø gjennom adventstiden delt ut julestjerner til tromsøfolk som fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Det kan være for noe de har gjort, noe de gjør, noe de har opplevd eller noe helt annet.

2020 er intet unntak og nå brenner avisen inne med flere julestjerner som fortjener verdige mottakere.


iTromsøs julestjerne:

Olaf fant pass i den forlatte barnevogna: – Passene ble avgjørende. Ellers kunne det jo bare være noen som var i fjæra for å plukke skjell

Olaf Jacobsen var den som først reagerte på den forlatte barnevogna ved Kvaløyvegen forrige mandag. At det lå pass i vogna ble avgjørende for at varsellampene blinket.Her overrasker læreren blinde Mariam fra Syria: – Hun er en stor inspirasjon

Da Mariam Tartusy (19) bodde i Tyrkia etter å ha flyktet fra Syria, fikk hun ikke gå på skole. Hun tror det har vært med å forme engasjementet for retten til å gå på skole.


– Vi ønsker å hedre folk som kanskje ikke ellers får oppmerksomhet i vår avis og er synlig i mediebildet, men som likevel gjør noe som fortjener å bli gjort ære på, sier Preben Olsen, konstituert nyhetsredaktør i iTromsø.

Ingen føringer

For å dele ut julestjernene trenger iTromsø kandidater, og Olsen oppfordrer nå iTromsøs lesere til å komme med forslag på hvem som fortjener å få en blomst på døra.


iTromsøs julestjerne:

I 42 år har Rønnaug stått på for folk med nedsatt funksjonsevne

Pensjonerte Rønnaug Myre Sandvik (68) får iTromsøs julestjerne for sin mangeårige innsats for IL Pilbuen.


– Det legges ingen spesielle føringer for hvem som kan nomineres, men ofte deles de ut til personer som gjør noe ekstra for andre og/eller sine omgivelser. Det eneste vi har som kriterium er at de som velges ut må la seg intervjue i avisa.

Bidratt i koronatiden

Han foreslår eksempelvis noen som har stilt ekstra opp for andre under den vanskelige koronatiden.

– Mange, og da spesielt de i sårbare grupper, har hatt utfordringer med å gjøre sine daglige gjøremål. Kanskje er det noen der ute som har bidratt til å gjøre denne tunge tiden enklere for andre?


iTromsøs julestjerne:

Snørydder Kjell (63) brøytet seg fram til iTromsøs julestjerne

Snørydder Kjell Sandnes ble hedret med iTromsøs julestjerne for sitt arbeid med snøryddingen på Kvaløya.iTromsøs julestjerne:

Vigdis (65) engasjerer seg når andre har det vanskelig: – Jeg prøver å være et medmenneske

Sognediakon Vigdis Irén Mellem (65) har hjulpet mange mennesker i vanskelige livssituasjoner. Nå hedres hun for sin innsats.


– Det kan også være noen som har stilt litt ekstra opp for å gjøre hverdagen enklere for de som kjenner på ensomheten i en isolerende tid, foreslår Olsen.

God begrunnelse

iTromsøs julestjerne er en måte å gi rom og mulighet til å sette søkelyset på takknemlighet og de nære ting i førjulstida. Det har tidligere år vist seg å skape et stort engasjement og mange flotte folk har fått tildelt stjernen.

– Vi håper derfor at folk tar oppfordringen og sender inn en god begrunnelse på hvorfor nettopp deres kandidat fortjener en blomst og oppmerksomhet.

Slik lanserer du din kandidat:

  • Send en e-post til nyheter@itromso.no
  • Send en SMS til 2399 med kodeord IT JULESTJERNE etterfulgt av ditt forslag

  • Skriv en melding til oss via våre facebooksider, facebook.com/itromso/
  • Du må kort begrunne hvorfor du foreslår vedkommende, samt oppgi kontaktinformasjon både til den du foreslår og til deg selv.
  • De som velges ut må la seg intervjue i avisen.