Spiller på håndballklubb koronasmittet

En spiller på Bravo håndballklubb har testet positivt på koronaviruset.
nyheter

Det bekrefter Ina Sandvik, leder i Bravo håndballklubb.

– Jeg fikk melding i dag av smittesporingsteamet om at en av våre spillere hadde blitt smittet, forteller Sandvik.

Spilleren, som fikk påvist smitten torsdag, går på et aldersbestemt lag hos klubben, og var på trening med treningsgruppen 4. desember. Ifølge Sandvik er det rundt 20 spillere i den aktuelle treningsgruppen.

– Vi har snakket med smittevernoverlegen og smittesporingsteamet, og sendt dem listene vi har over hvem som var på trening. Inntil vi vet mer så har vi stoppet treningene til lagene som rammes, sier Sandvik som også har vært i kontakt med håndballforbundet.

Bravo har lenge vært klar på at et smitteutbrudd kunne skje innad klubben.

– Vi har gått rundt og vært bekymret for at noe slikt kom til å skje, enten her eller i en annen klubb. Det rammer alle hvor som helst, forteller Sandvik og legger til:

– Vi er klare til å håndtere dette og er godt rustet. Siden før sommeren har vi vært forberedt på at noe slikt kunne skje. Det er ikke noe dramatikk i dette.

Smittevernoverlege, Trond Brattland, bekrefter overfor iTromsø at en person tilknyttet Bravo Håndballklubb har testet positivt på covid-19.

– Et håndballag er satt i karantene og øvrig smittesporing foregår rundt dette tilfelle, sier Brattland til iTromsø.

Torsdag kveld kom Tromsø kommune ut med en pressemelding om at en elev ved Lunheim skole, og en elev ved Bjerkaker skole hadde testet positivt på covid-19.