iTromsøs julestjerne:

Wenche har ledet akuttmottaket gjennom koronapandemien: – Dette er den første uka siden februar hvor jeg føler at vi har hodet over vannet

I fire år har Wenche Arctander (46) ledet akuttmottaket, men ingenting kunne forberede henne på koronapandemien. Nå blir hun hedret med iTromsøs julestjerne for sin innsats i jobben.

AKUTTMOTTAKET: Wenche Arctander (fremst til venstre) ble nominert til å motta iTromsøs julestjerne av sin kollega og venninne Hanne Grete Hansen (høyre). 

nyheter

«Hun har stått rakrygget i jobben gjennom hele den krevende koronatiden, der så å si hele akuttmottaket måtte snus på hodet».

Det skriver Hanne Grete Hansen (41), som har nominert Arctander til å motta en av iTromsøs julestjerner.

– Da jeg leste i avisa om muligheten til å nominere noen man synes fortjener en julestjerne, var det veldig naturlig for meg å tenke på Wenche, sier Hansen, som er klinikkrådgiver ved Akuttmedisinsk klinikk på UNN.

Arctander selv er takknemlig for anerkjennelsen fra sin kollega.

– Jeg ble så overrasket og glad da jeg fikk høre om det, sier Arctander.


Linn fikk ei julestjerne: – Barna synes hun er verdens beste lærer

Baseleder for SFO på Gyllenborg skole deler ut en julestjerne til kollega Linn Marlen Fredriksson for hennes inkluderende og tilstedeværende arbeid med klasse 1B.


Hodet over vannet for første gang siden februar

I fire år har Arctander jobbet som seksjonsleder ved akuttmottaket, og før det jobbet hun syv år ved observasjonsposten på sykehuset.

– Taktskiftene i akuttmottaket er mange. Det går fra stille og rolig, til plutselig full avdeling, sier seksjonslederen.

Hun forteller at det i dag er rundt 50 personer som jobber ved akuttmottaket.

Selv om den alminnelige hverdagen på akuttmottaket kan være enormt travel, ble den brått mye mer hektisk da koronapandemien brøt ut. De ansatte har de siste ti månedene måtte behandle et stort antall pasienter med symptomer på covid-19.

– Mine ansatte har stått i en tøff hverdag de siste ti månedene og har måtte lære seg nye rutiner og prosedyrer. Jeg er imponert og stolt. Dette er den første uka siden februar hvor jeg føler at vi har hodet over vannet, sier Arctander.


Fikk årets første julestjerne: – Hun stiller alltid opp for dem som trenger det

Maria Ek (49) gir venninna Ann-Iren Thomassen (48) en julestjerne for hennes bidrag til Kirkens Bymisjon, og for å være en veldig god venn.


– Faglig til fingerspissene

Hanne Grete Hansen forklarer at det var flere grunner til at hun ønsket å gi venninnen en julestjerne.

– Hun står rakrygget som leder, og som venninne ser jeg også hvor tøff jobbhverdag hun har. Jeg ser innsatsen hun har lagt ned, sier Hansen og fortsetter:

– Hun er en person som vil løfte fram sine, og vil helst ikke stå fremst og ta æren. I vår og sommer da det kokte som verst klarte hun å ta vare på folk. Jeg vet jo at det er veldig fint å bli satt pris på, og da er det artig å kunne gi henne en julestjerne.

– Det skal være trivelig å være på jobb, selv om vi har en hektisk hverdag og det skal være god stemning. Jeg tror ingen av de andre klinikkene er så fylt med latter og galgenhumor som vår, sier Arctander og ler.

– Men så skal vi også være faglige til fingerspissene.


iTromsøs julestjerne:

Hvem mener du fortjener årets julestjerner?

iTromsø deler i år som i fjor ut julestjerner til byens små og store hverdagshelter.