Gressbrann på Elverhøy gravlund - advarer mot nyttårsfeiringen

Torsdag blusset en gressbrann opp på Elverhøy gravlund.
nyheter

Det bekrefter 110-sentraloperatør Rune Anfinsen til iTromsø. Brann og redning fikk inn meldingen klokken 12.55.

– Innringer slukket brannen selv for han ringte oss. Vi har vært på stedet og gjort kontroll på at den har blitt ordentlig slukket. Vi ser jo at det er vanskelige forhold med tørt gress, og at det er problematisk nå særlig knyttet til bruk av fakkelbokser, sier Anfinsen til iTromsø.

Det var Nordlys som først omtalte saken.

– Bør tenke seg om

Anfinsen påpeker at det ikke er det eneste tilfellet som har kommet i fylket. Etter at de hadde fått inn melding om brannen på Elverhøy, oppsto det gressbrann på et jorde på Senja etter at en person hadde sendt opp et nødbluss som ikke var slukket da det havnet på bakken.

– Skal man fyre på noe utendørs så bør man tenke seg om. På gravlunden vil det nok være lurt å benytte seg av gravlykter, legger han til.

– Har beredskap for kvelden

Selv om det riktig nok dreide seg om en liten brann på Elverhøy, og det ble avverget før den spredte seg, er Anfinsen bekymret over hvordan nyttårsaften vil se ut dersom folk ikke er bevisste på problemet.

– Det er tørt i gresset og er problematisk med tanke på at det er mye vind ute. I tillegg er vi ikke vant til gress og skogbrann så langt nord, sier sentraloperatøren og tenker kvelden kan se skummel ut om mange kombinerer fyrverkeri med alkohol.

– Det er ikke en bra kombinasjon.

– Hvordan er dere beredt for kvelden?

– Vi har beredskap for kvelden og vil oppfordre publikum til å agere ut fra forholdene.

Brann og redning vil ikke oppjustere bemanningen til tross for de tørre forholdene.

– Vi har to vaktlag, med fem personer hver, på jobb som tar på seg oppdragene som kommer i kommunen.