Spår god uke både for skøyte- og skiglade tromsøværinger

Trives du best med skøyter på glattisen eller foretrekker du å ha ski på bena? Det spiller ingen rolle. Ifølge meteorologen kan du benytte deg av begge deler i uken som kommer.

KALDT: Temperaturmessig vil det være mulig å gå på skøyter enda noen dager fremover.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Helgen har bydd på isende kulde og mye vind i Tromsø, men også muligheten til å se både stjerner og nordlys på kveldene.

Ifølge Charalampos Sarchosidis, vakthavende meteorolog på Vervarslinga, vil klarværet fortsette den kommende uken.

– Fralandsvinden vil fortsette i neste uke fram mot onsdag. Dette betyr at skyene holder seg unna og man får en skyfri himmel, men det betyr også at vi får lave temperaturer. Det kan se ut til at vi kan få temperaturer ned mot minus syv grader, så det vil bli kaldt, forteller Sarchosidis til iTromsø.


Tromsøfolk har fått seg ny favoritthobby: – Vi har tømt hyllene gang på gang

Har du skaffet deg skøyter de siste dagene? Da er du ikke alene.


Nedbør

Dem som har ventet lenge på vinterens snøfall, trenger ikke vente så mye lengre.

– Det ser ut til at vinden vil dreie mot helgen slik at man får en nordvestlig retning. Det gjør at vinden kommer inn fra havet, og da kommer også skyene. Det ser ut til at man vil få nedbør i form av snø fredag og ut helgen, sier meteorologen og legger til:

– Samtidig vil temperaturen stige og det kan bli et par plussgrader. Det ser ut til at snøen vil bli våt i Tromsø, mens nedbøren kan komme i form av sludd på kysten. Man bør nok ikke bli overrasket om det blir plussgrader til helgen, og snø blir det definitivt. Det ser også ut til at temperaturen vil synke igjen mot slutten av helga.


Alpinparken venter sårt på vinter og snø i Tromsø: I neste uke kan de åpne opp en av bakkene

Tromsø Alpinpark har på grunn av snømangel måttet holde stengt gjennom jula og dagene etter nyttår, men i neste uke ser det ut til at de kan klare å få åpnet «bamsebakken».


Ja takk, begge deler

Sarchosidis er sterk i troen på at de vinterglade vil bli fornøyde med været, uavhengig om de foretrekker ski eller skøyter.

– Om man liker å gå på skøyter så har de noe å glede seg til i dagene som kommer. De som liker å gå på ski trenger ikke å vente lengre enn til helgen, sier meteorologen.