Avlyser NM i reinkappkjøring

NM i reinkappkjøring, lassokasting og arktisk vintermarked var planlagt 6. og 7. februar. Nå er det avlyst.

AVLYST: Tre store arrangementer som skulle vært arrangert i forbindelse med samisk uke, er nå avlyst.  

nyheter

Det melder Stiftelsen Midnight Sun Marathon (MSM) og Samenes idrettsforbund i Norge (SVL-N) i en pressemelding tirsdag kveld.

– Med bakgrunn av gjeldende smittevernreglene og ytterligere innstrammingene som kom for en uke siden fra nasjonale helsemyndigheter (FHI) i forhold til smittevern, har Stiftelsen Midnight Sun Marathon og Samenes Idrettsforbund i Norge (SVL-N) i kveld besluttet å avlyse nevnte arrangement, skriver de i pressemeldingen.


TIFF blir heldigital

Årets utgave av filmfestivalen, med unntak av utekinoen på Stortorget, vil foregå digitalt.


Trekker 3.000 personer til sentrum

De to organisasjonene ønsker å ta samfunnsansvar og begrense og forhindre smitte av koronaviruset.

– Normalt samler disse arrangementene mer enn 3.000 publikummere. Med dagens smittevernregler lar det seg ikke å arrangere disse på en forsvarlig måte og arrangøren har derfor besluttet å avlyse, opplyses det i pressemeldingen.


Fersk UiT-rapport: Mye usikkerhet rundt det «nye» og mer smittsomme koronaviruset

Dersom det muterte koronaviruset dukker opp i Tromsø kan kommunen oppleve en smittetopp i november 2021, ifølge ny rapport.


– Trist

Arrangørene synes det er trist å avlyse.

– MSM, som står bak flere faste årlige arrangement, deriblant Samisk Uke i Tromsø, synes det er trist å måtte ta det skrittet å avlyse noen av de viktigste kultur- og idrettsarrangementene som vinter-Tromsø har. NM i reinkappkjøring har vært arrangert sammenhengende i Storgata i Tromsø siden 2005 (16 år) og har fått stor oppmerksomhet nasjonalt og internasjonalt, står det i pressemeldingen, som er signert Nils I. Hætta, Torill Lindseth Wigelius og Per John Anti.