Forlenger midlertidig kompensasjonsordning for selvstendige og frilansere

Ordningen gir 60 prosent kompensasjon for tapt inntekt.

Oslo 20210113. Justis- og beredskapsminister Monica Mæland og helse- og omsorgsminister Bent Høie på pressekonferanse om koronasituasjonen i Norge. Helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg er og tilstede. Foto: Terje Pedersen / NTB  Foto: Terje Pedersen

nyheter

Regjeringen foreslår å forlenge den midlertidige inntektssikringsordningen for frilansere og selvstendig næringsdrivende til 1. juli.

Det skriver de i en pressemelding via sin nettside onsdag.

– På den måten sikrer vi at mange av dem som rammes spesielt hardt av smittevernsrestriksjonene får en mer stabil og forutsigbar inntekt å leve av, sier arbeids- og sosialminister Henrik Asheim i pressemeldingen.

Ordningen gir 60 prosent kompensasjon for tapt inntekt sammenlignet med nivået før koronapandemien, og inntekter opp til 6 ganger grunnbeløpet årlig teller med.