Fortsatt usikkert om restriksjonene videreføres

Førstkommende mandag offentligjøres det om restriksjonene videreføres.

FORTSATT USIKKERT OM RESTRIKSJONENE UTVIDES: Justis- og beredskapsminister Monica Mæland og helse- og omsorgsminister Bent Høie på pressekonferanse om koronasituasjonen i Norge. Helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg er og tilstede.  Foto: Terje Pedersen

nyheter

Under dagens pressekonferanse sa Bent Høie at de må vurdere effekten av de samlede tiltakene enn hvert tiltak hver for seg.


Folk må forberede seg på at tiltakene fortsetter neste uke

Befolkningen må være forberedt på at de strenge koronatiltakene kan bli videreført etter denne perioden, som varer til og med førstkommende tirsdag.


Høie snakket også om at faren for en ny smittebølge er stor og at regjeringen først til helgen vil ta stilling til veien videre når det kommer til restriksjoner og innstramminger.


Stoltenberg: – Vaksinasjonen i Norge går etter planen

Folkehelsedirektør Camilla Stoltenberg sier vaksineringen i Norge har fulgt planen, selv om det har gått raskere i noen andre land.


– Det som skjer videre vil offentliggjøres førstkommende mandag av statsminister Erna Solberg, sa Høie under pressekonferansen.

Dagens restriksjoner varer foreløpig ut tirsdag 19. januar.

– Man må være forberedt på at en del av de kan bli videreført, sier Høie.


Høie: Flere positive til å få koronavaksine

Stadig flere er positive til å ta koronavaksinen. Ifølge Helsedirektoratets koronaundersøkelse svarer 83 prosent at de vil takke ja til å bli vaksinert.


Han fortalte videre at de ville strekke seg langt slik at de som eventuelt berøres av restriksjonene vil få bedre tid til å forberede seg, men at man ikke kunne forvente seg at man gikk tilbake til det laveste nivået av tiltak.

– Man kan forvente seg et større innslag av nasjonale tiltak, sa helse- og omsorgsministeren.