Syv nye smittetilfeller i Tromsø

Det var tirsdag sju nye positive tilfeller av covid-19 i Tromsø.

Ifølge kommunens nettsider er tre antatt smittet i Polen, to i Tsjekkia, mens de resterende to er antatt smittet i Frankrike og Oslo.

21 personer er nå i isolasjon, mens 89 er satt i karantene. Det ble gjennomført totalt 225 tester tirsdag.

– Dette gjenspeiler det vi har sett over de siste tre-fire ukene. Smitten vi påviser i Tromsø er hovedsakelig importsmitte – enten fra utlandet eller fra andre områder i landet med høyere smittetrykk, sier kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen, i en pressemelding.

– Regjeringen har innført obligatorisk testing ved grensepasseringer fra røde land. Det er viktig at kontrollen med dette er god. Der har vi selv hatt et godt opplegg på flyplassen i samarbeid med Avinor. I Tromsø anbefaler vi i tillegg at alle som kommer til Tromsø fra områder i Norge med høyere smittetrykk tester seg på dag fem. På denne måten håper vi å fange opp mest mulig av smitten. Det er likevel en risiko for økt smittespredning siden ikke alle vil velge å følge disse rådene. Vi må huske på at mange kan være smittet og føre smitten videre til andre uten at de har symptomer. Det er derfor viktig at vi alle fortsetter å følge smittevernregler og anbefalingene som gjelder, legger hun til.

Tre nye smittede i Tromsø

Det siste døgnet har tre personer testet positivt for covid-19 i Tromsø. Alle tre er antatt smittet i utlandet, opplyser kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen i en pressemelding lørdag formiddag.

Det ble utført 281 tester i går, og satt 18 vaksiner.

Antall personer som er isolert på grunn av covid-19 er 25. 133 personer er i karantene på grunn av nærkontakt, mens 138 bor på karantenehotell.

40-åring tiltalt for å knekke fortann på en annen mann

I oktober 2020 utenfor en bolig slo 40-åringen en annen mann med knyttet hånd i ansiktet slik at sistnevnte brakk en fortann i overkjeven.

Fornærmede ble også påført en sårskade i overleppen og et kutt i underleppen.

40-åringen er også tiltalt for å med ord eller handling å ha truet med straffbar adferd da han truet fornærmede med å banke ham ytterligere.

Videre truet han med å hente flere folk og sa at han ikke var ferdig med ham mens han slo knyttneven i håndflaten sin.

Disse mister strømmen torsdag

Troms Kraft Nett opplyser på sine nettsider at de kommer til å arbeide på strømnettet i flere områder torsdag. I den anledning kommer enkelte adresser til å miste strømmen en periode.

Følgende adresser mister strømmen:

  • Klokken 09.00 – 14.00: Enkelte kunder ved Straumsvegen
  • Klokken 09.30 – 10.30: Breivikeidveien 2110, 2113 og 2127
  • Klokken 23.00 – 06.00: Enkelte kunder ved Brokskarvegen

Mann i 60-årene mistenkt for promillekjøring

Utrykningspolitiet mistenker en mann i slutten av 60-årene for promillekjøring.

Forholdet avdekket etter en stikkprøvekontroll.

Telenor har dekningstrøbbel på Kvaløya

Et planlagt strømbrudd som følge arbeid i Ropnesvegen i Kaldfjord skaper dekningstrøbbel for Telenor.

– Vår basestasjon har ikke strøm, men går pr. nå på batteri, men det vil dette ned utover dagen, forteller informasjonssjef i Telenor, Magnus Line, til iTromsø.

Det er ifølge Line overlappende dekning fra andre stasjoner i området, men når basestasjonen går tom for batteri vil det bli dårligere dekning i områder rundt Ropnes.

Strømbruddet vil trolig ikke være fikset før mandag.

- Det er en ganske omfattende jobb som skal gjøres, i verste fall kan det dra ut til mandag morgen, men vi håper å bli ferdig før, sier, Frank Dale, prosjektleder i Nordnorsk byggekontroll.

To nye koronasmittet

To personer har testet positivt for covid-19. Den ene antas å være smittet i USA, mens den andre er nærkontakt til en smittet.

Det ble onsdag gjennomført 296 koronatester i kommunen.

Pr. torsdag er det åtte personer som er isolert grunnet korona, to av dem sitter isolert i regi av kommunen.

45 personer sitter i karantene etter å ha vært nærkontakt med en eller flere smittede og 57 personer sitter på karantenehotell.

Det er nå tre dagers ventetid på å få koronatest.