Nakstad: – Det ser ut som én meter ikke er nok

Énmetersregelen ser ikke ut til å bite på den muterte virusvarianten.

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad  Foto: Berit Roald/NTB

nyheter

Under mandagens morgenprat med assisterende helsedirektør Espen Nakstad på VGTV, svarer Nakstad at innarbeidede rutiner for håndvask og avstand er ting Helsedirektoratet ser på nå som det muterte viruset er i omløp.

– Det med avstand er vesentlig når det gjelder dette muterte viruset. Det ser ut som én meter ikke er nok, sier Nakstad til avisen.

– Det kan få en del konsekvenser for praktiske smittevernråd. Det er også mulig at det muterte viruset, fordi det er mer smittsomt, får betydning for hvor mange vi kan være sammen i ulike sammenhenger, så det er ting vi må se på. Her har vi fått erfaring, ikke minst fra andre land, sier han, og viser til blant annet Storbritannia, fortsetter han.

Å holde én meter avstand til andre er ett av de grunnleggende og generelle rådene til befolkningen for å hindre spredning av coronaviruset per i dag.