Søsteren til Toni André (28) vil besøke Tromsø: – Vi utelukker ikke en privat etterforskning for å finne ut hva som skjedde

Søsteren til Toni André Helleberg (28) sitter igjen med mange spørsmål etter dødsbrannen på Kvaløya.

OMKOM I BRANN: Toni André Helleberg (28) omkom da det begynte å brenne i huset han bodde i på Kvaløya.  Foto: Privat

nyheter

Natt til 2. februar i år omkom Toni André Helleberg i en boligbrann på Kvaløya.

Helleberg hadde tre søsken. Den eldste av dem, en 26 år gammel kvinne som ikke ønsker navnet sitt på trykk, har sammen med onkler og tanter startet spleisen «Hva skjedde egentlig med broren vår?» for å samle inn penger til å besøke Tromsø, der storebroren tilbrakte de siste årene av sitt liv.

– Politiet etterforsker som kjent brannen, og de har vært åpne med oss og hjulpet oss en del, men vi sitter fortsatt igjen med mange spørsmål. Vi vet ikke helt hva som skjedde, og da er det bedre for oss å få komme og se.– Vi har tillit til politiet

Søsteren forteller at hun har et ønske om å få møte dem som prøvde å hjelpe broren da det begynte å brenne i huset på Slettavegen.

– Vi har jo fått med oss at en av naboene prøvde å komme seg opp på loftet, men måtte gi opp. Det hadde vært veldig fint å få snakket med ham og kanskje også de andre naboene. Vi ønsker også å få snakket med politiet og brannvesenet som var på stedet under brannen. Å få møte venner og studiekamerater, hadde også vært fint, sier hun.

I tillegg ønsker de eldste søsknene å møte representanten fra begravelsesbyrået, som har vært en god støtte for familien. Ifølge søsteren har i tillegg universitetet ønsket dem velkommen og sagt at de gjerne vil møte dem når de kommer.

– Toni André sa at han trivdes så godt i Tromsø. Det hadde betydd mye for oss å få komme opp og se hvordan han bodde og få et innblikk i livet hans der. Vi kom oss aldri på besøk dit.


Dødsbrannen på Kvaløya:

Geir prøvde å berge personen på loftet: – Jeg ble møtt av flammer

Geir Ingebrigtsen trodde først det var falsk alarm, men da han hørte knitring og så lyset fra flammene, skjønte han at det sto om liv.


I spleisen opplyses det at pengeinnsamlingen skal gå til reise oppover og en eventuell privat etterforskning av Toni Andrés død.

– Vi har tillit til politiet og deres etterforskning, men vi utelukker ikke en privat etterforskning for å finne ut hva som skjedde. I slike saker er det ikke alltid like enkelt å få ordentlige svar, og dersom vi sitter igjen med en følelse av det er mange ubesvarte spørsmål når politiet er ferdige, så åpner vi for å lete etter svar selv, sier søsteren.

Ansvarlig for spleisen på vegne av de involverte er Robert Krokengen, autorisert regnskapsfører ved Advice Innlandet AS i Brumunddal. Søsteren opplyser at initiativtakerne ønsker en profesjonell part slik at alle som gir kan være sikre på at pengene går til formålet.


Faren til Toni André (28): – Jeg ønsker å rette en stor takk til de som forsøkte å redde ham

Natt til tirsdag var det brann i et hus på Kvaløya og Toni André Helleberg (28) omkom. Familien til den omkomne 28-åringen ønsker nå å rette en stor takk til Tromsø.


– Han var enormt smart

26-åringen forteller at hun og broren vokste opp sammen og var svært nære.

– Det er en stor sorg nå. Det er som om en bit av deg mangler, sier hun.

I fjor tilbrakte de ei uke sammen i sommerferien.

– Det var siste gang jeg så ham. Vi har jo snakket sammen siden da, men vi hadde begge fokus på studiene. Under oppveksten tilbrakte vi mye tid sammen og vi delte mange interesser. Han studerte historie og det gjorde jeg også. Det siste jeg hørte var at han hadde fått en oppgave om den russiske revolusjonen, som han synes var så interessant at han leste alt han kom over om emnet, sier hun og fortsetter:

– Toni André var enormt smart og prøvde å lære om alt han kunne lære om. Han var en stor lesehest og elsket kunnskap.


Jonas bodde tidligere sammen med den savnede i brannleiligheten: – Vi har snakket om hva vi skulle gjøre hvis det begynte å brenne

Jonas Roseth (21) bodde tidligere i tredje etasje i boligen på Kvaløya, sammen med mannen i 20-årene som er savnet etter brannen natt til tirsdag.