Hurtigbåt og fly innstilt på grunn av uvær

I helga og mandag var flere veier stengt og ferger innstilt på grunn av uvær.

Tirsdag er veiene i Tromsø-området åpne, men hurtigbåt linje 3 Skjervøy-Tromsø klokka 07.35 er innstilt grunnet værforhold.

Avinor melder at Widerøes fly med avgang fra Båtsfjord klokka 06.00 ble innstilt, men foreløpig ser det ut til at flytrafikken skal gå som normalt.

Det er meldt frisk bris, overskyet og et par minusgrader i Tromsø tirsdag.

Ti nye personer koronasmittet

Søndag opplyser Tromsø kommune at ti nye personer testet positivt for covid-19 i Tromsø.

Åtte er knyttet til skoler og barnehager og kan spores til kjente tilfeller, opplyser Tromsø kommune i en pressemelding.

Det har spredt seg smitte ved følgende skoler og barnehager:

 • Én ansatt ved Mortensnes skole
 • Én ansatt og én elev ved Fagereng skole
 • Ett barn i Sorgenfri barnehage
 • Tre elever ved Prestvannet skole, samt én kjent nærkontakt

Påvirker fotballag

Som iTromsø har skrevet, vil både Stakkevollan og Mortensnes skole ha hjemmeundervisning kommende uke.

– Dette er på grunn av ressurssituasjonen, da mange av lærerne er i karantene, opplyser kommunen.


I tillegg er en base ved Sorgenfri barnehage i karantene og ett skoletrinn på Fagereng. På Fagereng skole gjelder det til sammen åtte voksne og 44 elever.

Fagereng skole vil ikke stenge eller sende ytterligere elever til hjemmeskole slik situasjonen er nå, opplyser rektor på Fagereng Janne Kristine Johansen, til iTromsø.

Koronasmitten på Prestvannet skole påvirker det også fotballaget TIL13.

Ifølge Tromsø kommune har skolene og barnehagen informert alle foresatte.

Smittet i Bodø

I tillegg er det også to andre smittetilfeller:

Den ene er en tilreisende fra Bodø, som trolig har blitt smittet på jobb der.

I det siste tilfellet pågår det fortsatt smittesporing, men smittesporingsteamet antar det knytter seg til det pågående utbruddet i Tromsø.¨

Flere uten symptomer

– Vi ser nå at flere personer har vært symptomfrie i smitteførende periode, så vi oppfordrer generelt folk til å ha lav terskel for testing sier kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen i pressemeldingen fra kommunen.

Totalt 976 personer testet seg for covid-19 lørdag.

– Dette viser at Tromsøs befolkning tar smittesituasjonen på alvor og stiller opp for hverandre. At så mange som mulig tester seg er vårt viktigste verktøy mot spredningen av viruset, sier Per Harald Korsmo, leder ved koronasenteret.

Elev smittet på Fagereng skole

Lørdag ble det kjent at en ansatt ved Fagereng skole har testet positivt for covid-19.

Søndag ettermiddag bekrefter rektor Janne Kristine Johansen at en ny person har testet positivt. Det er en elev som har testet positivt, dermed er det to personer ved skolen som har koronaviruset. Eleven som testet positivt søndag, er tilknyttet samme trinn som den koronasmittede læreren.

Åtte lærere og 44 elever er satt i karantene ved Fagereng skole.

Flere skoler i Tromsø har elever som har testet positivt for koronaviruset.

Koronasmitte i tromsøbarnehage – en base satt i karantene

Et barn i Sorgenfri barnehage har fått påvist koronasmitte. Dette bekrefter enhetsleder for barnehager i kommunen, Hans Julius Nilsen til iTromsø.

En base på Sorgenfri er berørt av smitten, og ansatte og barn tilhørende basen er satt i karantene.

– Vi har sendt ut informasjon til foreldre og ansatte. Basen som er berørt av smitten, vil holde stengt under karantenetiden. Ellers følger vi de gode rutinene vi allerede har på å håndtere dette nå, sier Nilsen.

Våknet ikke da politiet banket på dør og vindu – nå vurderer politiet sterkt å anmelde mannen

Troms politidistrikt melder på Twitter om en del feststøy i Tromsø natt til søndag.

Klokken 04.33 skriver politiet at en patrulje rykket ut etter melding fra høy musikk fra en leilighet på Tromsøya. Patruljen på stedet meldte at det ljomet i veggene, og huseier som lå og sov søtt på sofaen våknet ikke av bankinga på dør og vindu. Til slutt stanset musikken av seg selv. Politiet skriver at en anmeldelse vurderes sterkt.

Videre avsluttet politiet tre fester natt til søndag. Den ene var i en studentbolig på Tromsøya, hvor de 5–6 deltakerne forlot festen uten problemer. Den andre var i Tromsdalen, hvor det skal ha vært en del støy og manglende muligheter til å holde avstand til hverandre.

Den tredje var en mindre fest i en leilighet i sentrum. Der var det meldt om høylytt roping fra adressen. Huseierne fikk pålegg om å være i ro til klokken 08.00 søndag morgen.

Politiet skriver på Twitter at de rykket ut til legevakta etter at en kvinne i 30-årene var et ordensproblem der inne. Hun ble fjernet fra stedet.

Fire smittetilfeller lørdag

Det ble lørdag registrert fire nye personer smittet av covid-19 i Tromsø. Dette inkluderer også de tre tilfellene som ble meldt tidligere i dag.

Det melder Tromsø kommune i en pressemelding søndag formiddag. Tre av tilfellene knyttes til kjente nærkontakter, og smittesporing pågår. En av de smittede har ukjent smittekilde.

Totalt 966 personer testet seg i løpet av dagen. Har man vært på et av disse stedene, blir man bedt om å teste seg.

– Vi håper tromsøfolk fortsetter å teste seg. Dette er noe av det viktigste hver enkelt av oss kan gjøre for å hjelpe smittesporingsteamet og med det bidra til å holde smitten nede, sier kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen.

Åpningstider for testsenterne søndag er klokken 09-15 i Breivikahallen og 09-21.30 i Fredrik Langes gate. Man kan også bestille test på koronasenteret i Kroken på kommunens nettside.

Per nå er 61 personer i isolasjon som følge av korona, og 545 nærkontakter er i karantene. Antall personer som har fått 1. dose av koronavaksinen i regi av Tromsø kommune er 3.661.

Oppdatert liste: Har du vært på disse stedene, bør du teste deg

Har du vært på et av følgende steder, oppfordrer kommunen at man tester seg:

 • Smørtorget – søndag 21. februar kl. 11:30-13:15
 • Kaffebønna Stortorget – søndag 21. februar kl. 13:15-13:40
 • Pastafabrikken – mandag 22. februar til torsdag 25. februar
 • Eurospar Storgata – mandag 22. februar kl. 14:30-18:30
 • Feel 24 Håpet, hele uke 8
 • Feel 24 Strandgata – tirsdag 23. februar ca. kl. 16:00-18:00
 • Sats Langnes – onsdag 24. februar ca. kl. 19:00-21:00 og på formiddagen lørdag 27.02
 • Vita Jekta – onsdag 24. februar kl. 10:00-14:00
 • La Lash sentrum – hele onsdag 24. og torsdag 25. februar
 • Sats sentrum –torsdag 25. februar kl. 17:30-19:30
 • Tromsøbadet –lørdag 27. februar kl. 12:00-16:00
 • Aurora kino Fokus – søndag 28. februar kl. 19:30-22:00
 • Eurospar Kvaløysletta – torsdag 25. februar kl. 16:30-17:00
 • Eurospar Strandveien – torsdag 4. mars kl. 13:30-14:00
 • Opus Café Pyramiden Tromsdalen – torsdag 4. mars kl. 15:00-17:00
 • Fløyahallen – tirsdag 2. mars klokken 17:00-19:00.

Ifølge kommunen er det lørdag formiddag god kapasitet på kommunens teststasjoner, men liten eller ingen ventetid. Både teststasjonen i Breivikahallen og i Fredrik Langes gate i sentrum har lørdag åpent klokken 09:00-21:30. Søndag har teststasjonen i sentrum samme åpningstid, mens Breivikahallen stenger 15:00.

Nødetatene rykket ut til melding om brannutvikling – viste seg å være naboen som stekte kjøttdeig

Klokken 12.00 lørdag meldte politiet på Twitter at nødetatene var rykket ut til en melding om røykutvikling på et kjøkken i en bolig i Tromsø. Folk og dyr i leiligheten hadde tatt seg ut av boligen i påvente av at brannvesenet fikk sjekket ut forholdet.

Etter nødetatenes ankomst ble det klart at det var naboen som hadde stekt kjøttdeig og at stekeos hadde trukket inn i melders leilighet, sannsynligvis via ventilator.

Disse veiene i Tromsø er stengt

Strekningen Henrikvik - Tromvik er stengt på grunn av et snøras som gikk i går kveld. Det vil gjøres en ny vurdering klokka 13.00. Ifølge Statens vegvesen, vil en eventuell åpning av veien være kortvarig og strekninga vil mest sannsynlig bli stengt igjen til kvelden på grunn av rasfare.

Strekninga Nordhella - Skarsfjord kraftstasjon er stengt på grunn av uvær. Ny vurdering vil bli gjort klokka 13.00.

Skulle tørke klær foran gassovn - så tok huset fyr

Nødetatene rykket i natt ut etter en melding om brann i en enebolig på Brensholmen. Dette skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Huset er røykskadd, men står, og noe av gulvet er brent bort. Brannen skyldes mest sannsynlig tørking av klær foran eller på en gassovn, hvor noe har tatt fyr. Ingen ble skadet i hendelsen, og det opprettes sak.


Politiet rykket ut til roping på Tromsøya - fant etterlyst mann

Det ser ut til at det har vært en travel natt for politiet natt til lørdag. På Twitter skriver Troms politi distrikt om disse hendelsene:

Politiet fikk natt til lørdag en melding om roping fra en leilighet på Tromsøya. Patruljen kom til stedet og konstaterte at et par hadde kranglet, men at ikke noe straffbart hadde skjedd. Dessverre for den mannlige parten, var mannen etterlyst av politiet for en straffegjennomføring.

Mannen ble derfor innbrakt til arresten i påvente av overføring til fengsel.

Familiefyll

Politiet fikk en melding om bråk fra en adresse på fastlandet. Det viste seg å være familiemedlemmer som hadde barket sammen. Alle var så berusede at det var vanskelig å få en forståelse for hva som hadde skjedd. En mann i 30-årene ble anmeldt for hindring av politiets arbeid.

Spilte høy musikk

Etter melding om musikkstøy fra en boligblokk på Workinnmarka, fikk en mann marsjordre i seg etter å ha holdt naboene våkne ved å spille høy musikk.

Kvinne brøt seg inn og truet naboen med sabelkniv

Dette melder Troms politidistrikt på Twitter natt til lørdag.

Politiet pågrep en kvinne i 20-årene etter at hun i ruset tilstand brøt seg inn til naboen på Kvaløysletta og truet ham med en sabellignende kniv. Ingen ble skadet som følge av hendelsen.

Politiet skriver at pågripelsen gikk udramatisk for seg, og at kvinnen i 20-årene er brakt inn til arresten for avhør lørdag.

Varsler bøter opp mot 20.000 kroner ved smittevernbrudd

Politiet har følgende melding til byens befolkning, som de skriver på Twitter fredag ettermiddag:

«Nå har vi fått lokale forskrifter i Harstad og Tromsø. Politiet minner om at alle må følge både lokale og nasjonale smittevernregler for å begrense spredningen av koronaviruset. Brudd på reglene kan gi bøter opp mot 20 000 kroner.»

Fire bilister bøtelagt i Grønnegata

Politiet avholdt torsdag en trafikkontroll i Grønnegata. Det resulterte i at tre bilister ble ilagt forenklet forelegg for å kjøre mot skiltet «Trafikkforbud». I tillegg ble én bilist bøtelagt for bruk av mobiltelefon under kjøring.

Etterlyst mann pågrepet av politiet

En mann i slutten av 30-årene stjal en kniv og lommelykt fra XXL på K1 onsdag. Det opplyser Troms politidistrikt på Twitter.

Politiet skriver at vektere holdt øye med mannen til politiet fikk kontroll på ham. Vedkommende ble deretter innbrakt til politistasjonen, da det viste seg at han var etterlyst. Gjenstandene er for øvrig overlevert til butikken.

Ruset bilist uten førerkort stoppet ved Biltrend

Utrykningspolitiet stanset onsdag ettermiddag en ruspåvirket fører i 50-årene på E8 ved Biltrend, opplyser Troms politidistrikt på Twitter.

Ifølge politiet var mannen tydelig påvirket av flere narkotiske stoffer, og hadde heller ikke gyldig førerkort.

Vedkommende blir fraktet til legevakta for blodprøvetaking.

Tolv nye smittetilfeller i Tromsø

Det er i løpet av tirsdag registrert tolv nye personer smittet med covid-19 i Tromsø. Alle personene har kobling til allerede kjente smittetilfeller.

Ti av personene kan kobles til den siste ukas smitteutbrudd i Tromsø. Åtte av dem er nærkontakter, og to av tilfellene er indirekte smitte knyttet til Sats Langnes og Tromsøbadet. De to siste smittetilfellene har kobling til utbruddet i Harstad.

– Ingen av de nye tilfellene har ukjent smittekilde. Derfor fokuserer vi fortsatt på målrettede tiltak, som testing og smittesporing. Samtidig har vi en ustabil situasjon, med et virus som smitter svært fort. Derfor er det svært viktig at folk lar seg teste, og begrenser sosial kontakt, sier smittevernoverlege Trond Brattland, i en pressemelding.

Den siste uka har mer enn 3.000 personer blitt testet i Tromsø, og det er satt inn ekstra ressurser i dette arbeidet.

– Folk i Tromsø har stilt villig opp og latt seg teste de siste dagene. Dette er svært viktig både for å oppdage smitte, og for det påfølgende smittesporingsarbeidet, sier Øivind Benjaminsen, fagleder ved koronasenteret.

Fjordland kaller tilbake produkt

Fjordland AS kaller tilbake Fjordland BOX Spicy Tomato soup 280 gram. Tilbakekallingen gjelder for produkter med datomerking før 26.03.21.

Grunnen for tilbakekallingen er at egg ikke kommer fram i ingredienslisten, og produktet inneholder makaroni med egg.

Egg kan gi allergiske reaksjoner hos enkelte personer. I en pressemelding ber Fjordland folk å levere tilbake produktet til butikk og få pengene tilbake.

– Vi tar denne saken svært alvorlig. Vi har omfattende rutiner for å hindre slike feil, og vi ser nå på hvordan vi skal skjerpe inn disse ytterligere, slik at noe lignende ikke skjer igjen, skriver Fjordland i pressemeldingen.

Koronautbruddet: 44 i isolasjon og 252 i karantene

Mandag ble det registrert fem nye koronasmittede. Alle er tilknyttet det pågående utbruddet, og ingen har ukjent smittekilde.

Det ble mandag gjennomført 806 koronatester, hvorav 347 ble tatt i Kroken, 442 i sentrum der 50 var hurtigtester og 17 ble tatt av ambulerende team.

Det er pr. tirsdag 44 personer som er isolert grunnet koronasmitte, hvorav 15 er isolert i regi av kommunen. 252 nærkontakter sitter i karantene, og 16 personer sitter på karantenehotell.

729 koronasmittede i Norge siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 729 nye koronatilfeller på landsbasis, fire av disse i Tromsø.

Økningen er på 549 flere enn dagen før, og 503 flere enn mandag forrige uke. Det er det høyeste tallet siden 7. januar.

Fire nye smittet mandag - barnehage stenger to avdelinger

Det er mandag registrert fire nye personer i Tromsø smittet med covid-19.

Reinen barnehage stenger to avdelinger, etter at en ansatt der har testet positivt.

I alt 14 barn og seks ansatte i barnehagen har gått i karantene. Alle får tilbud om test i kveld.

– Alle de nye smittetilfellene knyttes til det pågående utbruddet. Selv om vi regner med at det dreier seg om en mer smittsom variant av viruset har vi god oversikt over situasjonen i barnehagen og anser at sannsynligheten for et større utbrudd er liten, sier smittevernoverlege Trond Brattland i en pressemelding.

Også i dag har svært mange testet seg i Tromsø. På det meste var det opp mot tre timer ventetid på drop-in teststasjon i sentrum, og det har i perioder vært lang ventetid på koronatelefonen.

– Folk er tålmodig og viser forståelse for at det blir ventetid når vi har et lokalt utbrudd og mange tester seg samtidig, sier Brattland.

Skrev ut bøter for 58.500 kroner på halvannen time

Utrykningspolitiet hadde i morgentimene mandag en stikkprøvekontroll i krysset mellom Fr. Langes gate og Vestregata, det skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Kontrollen varte i halvannen time, og førte til at ti førere fikk ilagt forenklet forelegg for brudd på svingforbud.

Satsen på boten ligger på 5.850 kroner, som vil si at politiet skrev ut bøter for 58.500.

Ni nye smittet – 2.000 testet i helgen

Det er søndag registrert ni nye smittet av covid-19 i Tromsø, det skriver Tromsø kommune i en pressemelding sent søndag kveld.

Fem av de smittede tilhører den kjente smitteklyngen, de øvrige er tilreisende fra inn- og utland.

– Tromsøfolk har vært flink til å teste seg. Fra sist fredag er om lag 2.000 personer testet i Tromsø. At vi får positive svar, er derfor forventet. Men dette viser med all tydelighet at smitten fortsatt er i lokalsamfunnet vårt, sier kommuneoverlege Inger Hilde Trandem, i pressemeldingen.

Kommuneoverlegen oppfordrer til ekstra forsiktighet etter vinterferien, og ber om at dersom man har vært på reise i et område med kjent smitte, skal man ha lav terskel for å teste seg.

Videre gjentar Trandem anbefalingen om å bruke munnbind dersom man er usikker på om man klarer å holde minst én meter avstand, for eksempel når man reiser kollektivt.

– Har du symptomer på forkjølelse eller luftveisplager, ber vi om at man holder seg hjemme – og bestiller time for test digitalt i Helseboka eller ved å ringe koronatelefonen, sier Trandem.

Kommuneoverlegen roser hvordan de som er blitt smittet har samarbeidet med kommunens smittesporingsteam.

– Vi har møtt bare positiv vilje til å bidra, og folk har virkelig bidratt for å gi oss oversikt på nærkontakter og bevegelsesmønster. Dette gjør at vi fortsatt har god kontroll på den lokale smitten.

Ras på Kvaløya traff hytte og 50 meter bredt jordras på Rebbenesøy har truffet hus

Søndag klokka 18.30 melder politiet på Twitter at det har gått et ras over Sjøtunvegen ved Kattfjord skole på Kvaløya. Det er skader på ei hytte, men ikke personskade.

Ett kjørefelt er åpent og det er manuell dirigering av politiet på stedet. Klokka 19.15 melder politiet at det pågår opprydding.

Like etterpå melder politiet at det har gått et ras på Rebbenesøy. I Engvika har et 50 meter bredt jord- og sørperas truffet et hus. Her er heller ikke personskade, men veien er stengt.

Kort tid senere skriver Troms politidistrikt at det har gått et ras over veien cirka midt i Lavangsdalen. Det er bløt snø og ingen kjøretøy er tatt. Entreprenør er varslet og er på vei til stedet.

Tre nye personer i Tromsø er registrert smittet av covid-19

Tromsø kommune opplyser søndag at tre nye personer har blitt smittet av koronaviruset.

Med bakgrunn i smittesporing, anbefaler Tromsø kommune at alle som hele den siste uken har vært på treningssenteret Feel24 på Håpet og i Strandgata om å teste seg for covid-19, selv ved svake symptomer på forkjølelse eller luftveisinfeksjoner.

Feel 24 har i dag besluttet å stenge alle sine treningssentre i Tromsø inntil videre for nedvask og for å dempe aktivitet. De vil varsle sine kunder.

– Bevegelsesmønsteret til noen av dem som er smittet er sånn at vi ber alle som har vært på Feel24 sine treningssentre på Håpet og i Strandgata hele den siste uken om å teste seg dersom man har symptomer, sier, Inger Hilde Trandem kommuneoverlege i Tromsø kommune, i pressemeldingen.

Tromsø kommune fikk søndag morgen svar på 375 nye prøver.

Tromsø kommunes drop-in-teststasjon i sentrum er åpen søndag fra klokken 09.00 til 21.00.

– Vi har god oversikt på smittevei til de som har testet positivt, men oppfordrer fortsatt at man tester seg selv ved små symptomer på forkjølelse eller luftveisplager, sier Trandem.

Stort snøras på Breivikeidet

Det er meldt inn observasjon av forholdsvis stort snøras ved Breivikeidet, det melder Troms politidistrikt på Twitter søndag.

Skredet stanset cirka 300 meter fra veien.

– Det er ikke tegn som tyder på at det er personer involvert, men all grunn til å være obs på snøskredfaren i distriktet, skriver politiet.

Stenger fylkesveg på grunn av rasfare

Statens vegvesen opplyste lørdag kveld at fylkesvei 864 ved Åsneset stenges på grunn av rasfare.

Søndag klokken 09.00 tok vegvesenet ny vurdering om de skulle åpne veien. Der besluttet de at veien fortsatt skulle være stengt.

Ny vurdering tas søndag klokken 17.00

Mann sparket og slo biler

En mann i 30-årene ble natt til lørdag innbrakt til politiarresten, det skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Mannen skal ifølge politiet ha gått rundt ved Isrenna og sparket og slått biler.

– Han er åpenbart ruset, og må tilbringe noen timer hos oss nå, skrev politiet på Twitter i 03-tiden.

Like før klokken 06.00 melder politiet at en patrulje har tittet på biler i området, men ikke funnet noen skader.

Politiet stanset fest

Politiet måtte stanse en fest i Tromsø sentrum, natt til lørdag, det skriver Troms politidistrikt.

Festen ble avsluttet i 04-tiden.

Ifølge politiet var det kun tre personer til stede, og festen ble avsluttet på grunn av støy.

Tømte pulverapparat i fellesgarasje

En ung mann har blitt anmeldt, etter at han skal ha tømt ut et pulverapparat i en fellesgarasje på Strandvegen lørdag kveld, det skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Hendelsen skal ha skjedd uten grunn.