To fikk fartsbot i Tromsdalen

Utrykningspolitiet har avholdt fartskontroll i 50-sonen i Bruvegen i Tromsdalen.

To førere ble ilagt forenklet forelegg.

Høyeste målte hastighet var 57 km/t.

Skrev ut bøter for 58.500 kroner på halvannen time

Utrykningspolitiet hadde i morgentimene mandag en stikkprøvekontroll i krysset mellom Fr. Langes gate og Vestregata, det skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Kontrollen varte i halvannen time, og førte til at ti førere fikk ilagt forenklet forelegg for brudd på svingforbud.

Satsen på boten ligger på 5.850 kroner, som vil si at politiet skrev ut bøter for 58.500.

Ni nye smittet – 2.000 testet i helgen

Det er søndag registrert ni nye smittet av covid-19 i Tromsø, det skriver Tromsø kommune i en pressemelding sent søndag kveld.

Fem av de smittede tilhører den kjente smitteklyngen, de øvrige er tilreisende fra inn- og utland.

– Tromsøfolk har vært flink til å teste seg. Fra sist fredag er om lag 2.000 personer testet i Tromsø. At vi får positive svar, er derfor forventet. Men dette viser med all tydelighet at smitten fortsatt er i lokalsamfunnet vårt, sier kommuneoverlege Inger Hilde Trandem, i pressemeldingen.

Kommuneoverlegen oppfordrer til ekstra forsiktighet etter vinterferien, og ber om at dersom man har vært på reise i et område med kjent smitte, skal man ha lav terskel for å teste seg.

Videre gjentar Trandem anbefalingen om å bruke munnbind dersom man er usikker på om man klarer å holde minst én meter avstand, for eksempel når man reiser kollektivt.

– Har du symptomer på forkjølelse eller luftveisplager, ber vi om at man holder seg hjemme – og bestiller time for test digitalt i Helseboka eller ved å ringe koronatelefonen, sier Trandem.

Kommuneoverlegen roser hvordan de som er blitt smittet har samarbeidet med kommunens smittesporingsteam.

– Vi har møtt bare positiv vilje til å bidra, og folk har virkelig bidratt for å gi oss oversikt på nærkontakter og bevegelsesmønster. Dette gjør at vi fortsatt har god kontroll på den lokale smitten.

Ras på Kvaløya traff hytte og 50 meter bredt jordras på Rebbenesøy har truffet hus

Søndag klokka 18.30 melder politiet på Twitter at det har gått et ras over Sjøtunvegen ved Kattfjord skole på Kvaløya. Det er skader på ei hytte, men ikke personskade.

Ett kjørefelt er åpent og det er manuell dirigering av politiet på stedet. Klokka 19.15 melder politiet at det pågår opprydding.

Like etterpå melder politiet at det har gått et ras på Rebbenesøy. I Engvika har et 50 meter bredt jord- og sørperas truffet et hus. Her er heller ikke personskade, men veien er stengt.

Kort tid senere skriver Troms politidistrikt at det har gått et ras over veien cirka midt i Lavangsdalen. Det er bløt snø og ingen kjøretøy er tatt. Entreprenør er varslet og er på vei til stedet.

Tre nye personer i Tromsø er registrert smittet av covid-19

Tromsø kommune opplyser søndag at tre nye personer har blitt smittet av koronaviruset.

Med bakgrunn i smittesporing, anbefaler Tromsø kommune at alle som hele den siste uken har vært på treningssenteret Feel24 på Håpet og i Strandgata om å teste seg for covid-19, selv ved svake symptomer på forkjølelse eller luftveisinfeksjoner.

Feel 24 har i dag besluttet å stenge alle sine treningssentre i Tromsø inntil videre for nedvask og for å dempe aktivitet. De vil varsle sine kunder.

– Bevegelsesmønsteret til noen av dem som er smittet er sånn at vi ber alle som har vært på Feel24 sine treningssentre på Håpet og i Strandgata hele den siste uken om å teste seg dersom man har symptomer, sier, Inger Hilde Trandem kommuneoverlege i Tromsø kommune, i pressemeldingen.

Tromsø kommune fikk søndag morgen svar på 375 nye prøver.

Tromsø kommunes drop-in-teststasjon i sentrum er åpen søndag fra klokken 09.00 til 21.00.

– Vi har god oversikt på smittevei til de som har testet positivt, men oppfordrer fortsatt at man tester seg selv ved små symptomer på forkjølelse eller luftveisplager, sier Trandem.

Stort snøras på Breivikeidet

Det er meldt inn observasjon av forholdsvis stort snøras ved Breivikeidet, det melder Troms politidistrikt på Twitter søndag.

Skredet stanset cirka 300 meter fra veien.

– Det er ikke tegn som tyder på at det er personer involvert, men all grunn til å være obs på snøskredfaren i distriktet, skriver politiet.

Stenger fylkesveg på grunn av rasfare

Statens vegvesen opplyste lørdag kveld at fylkesvei 864 ved Åsneset stenges på grunn av rasfare.

Søndag klokken 09.00 tok vegvesenet ny vurdering om de skulle åpne veien. Der besluttet de at veien fortsatt skulle være stengt.

Ny vurdering tas søndag klokken 17.00

Mann sparket og slo biler

En mann i 30-årene ble natt til lørdag innbrakt til politiarresten, det skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Mannen skal ifølge politiet ha gått rundt ved Isrenna og sparket og slått biler.

– Han er åpenbart ruset, og må tilbringe noen timer hos oss nå, skrev politiet på Twitter i 03-tiden.

Like før klokken 06.00 melder politiet at en patrulje har tittet på biler i området, men ikke funnet noen skader.

Politiet stanset fest

Politiet måtte stanse en fest i Tromsø sentrum, natt til lørdag, det skriver Troms politidistrikt.

Festen ble avsluttet i 04-tiden.

Ifølge politiet var det kun tre personer til stede, og festen ble avsluttet på grunn av støy.

Tømte pulverapparat i fellesgarasje

En ung mann har blitt anmeldt, etter at han skal ha tømt ut et pulverapparat i en fellesgarasje på Strandvegen lørdag kveld, det skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Hendelsen skal ha skjedd uten grunn.

Brann i enebolig slukket – politiet sliter med å finne ut hvem som bor der

Nødetatene har fått melding om brann i en enebolig i Bjerkakervegen, det skriver Troms politidistrikt på Twitter natt til lørdag.

– Ifølge beboer er alle ute av huset. Nødetatene er på vei.

Like før klokken 01.00 natt til lørdag opplyser politiets operasjonsleder, Jørgen Ahlquist, at brannen er slukket. Alle beboere skal være ute av bygget, og det skal ikke være fare for spredning.

– Vi ønsker uansett å komme i kontakt med hun som bor der, hun forsvant for oss. Vi har en patrulje på stedet som leter etter henne, opplyser Ahlquist.

Han forsikrer om at beboeren selv varslet om brannen og har kommet seg ut av bygget.

Klokken 01.30 natt til lørdag melder politiet om det ikke er avdekket noen klar brannårsak, og at de oppretter sak.

- Vi har problemer med å få tak i alle som bor der, da det ser ut til å være seksjonert opp med uklare eie- og leieforhold. Folkeregisteret stemmer ikke, mange registrerte har flyttet. Ingen er savnet, skriver politiet på Twitter.

Arbeidsulykke på Kvaløya - ukjent skadeomfang

Fredag kveld klokken 22.40 opplyste politiet om at en mann i 50-årene har blitt utsatt for en arbeidsulykke i Ersfjordbotn på Kvaløya.

Ulykken skal ha skjedd i forbindelse med arbeid med en gravemaskin, hvor mannen kom i klem mellom gravemaskinen og en lastebil.

– Han kom i klem under en stor minigraver som skulle lastes på et lasteplan, opplyser politiet operasjonsleder, Jørgen Ahlquist til iTromsø.

Mannen er tatt hånd om av ambulanse. Skadeomfanget er enda ukjent.

Ahlquist opplyser om avhør er blitt gjennomført, at bilder har blitt tatt og at arbeidstilsynet er varslet.

Seks nye smittede

Det er i løpet av fredag 26. februar registrert i alt seks nye personer smittet av covid-19, det skriver Tromsø kommune i en pressemelding.

Alle tilfellene er knyttet til én kjent smitteklynge. I alt er 13 av 14 smittede de to siste døgnene er knyttet til denne smitteklyngen.

– Det er godt nytt at det ikke har kommet positive prøver i dag utenfor denne smitteklyngen. Det reduserer faren for at det er en større spredning og vi får raskere gjort arbeidet med å teste, isolere, spore og sette folk i karantene. Vi kan likevel ikke ennå si at vi har kontroll, og vi må forvente at det kan bli flere smittede, sier kommuneoverlege Inger-Hilde Trandem i en pressemelding, fredag ettermiddag.

Spredningen av smitte har skjedd gjennom sosiale sammenkomster, spredt over en knapp uke, og de fleste som er smittet er personer i 20-årene.

Svært mange har lyttet til kommunens oppfordring om å ha lav terskel for å teste seg. I dag har det vært lang kø ved drop-in-teststasjonen i sentrum og på koronasenteret er alle timene i dag fylt opp.

Begge stasjonene holder åpent gjennom helgen, åpningstider er på kommunens nettside.

– Vi har firedoblet testkapasiteten, og Røde Kors har stilt opp med ekstra personell. Jeg vil gi ros til Tromsøs innbyggere for at de raskt lar seg teste, trosser regn og kulde og tålmodig står i kø. At mange tester seg, gjør at vi raskere får en god oversikt og kan jobbe effektivt for å stoppe smitten, sier fagleder Øivind Benjaminsen på kommunens koronasenter.

Kommunen oppdaterer listene over steder der smittede har vært fortløpende, på sine nettsider. Fredag kveld føyer de SATS sentrum til listen, da en smittet skal ha vært på SATS sentrum torsdag 25. februar kl. 17:30-19:30.

16 førere bøtelagt for fart i Tromsdalen

KONTROLL: Her står politiet og måler fart på bilene i Tromsdalen.  Foto: Ronald Johansen

Utrykningspolitiet har hatt laserkontroll i 50-sonen i Bruvegen i Tromsdalen.

16 førere ble bøtelagt, med høyeste fart målt til 71 km/t.

Seks sjåfører fikk bot for ulovlig mobilbruk

Utrykningspolitiet har avholdt trafikkontroll på Isrenna for å sjekke om folk bruker mobiltelefonen ulovlig under kjøring.

Seks sjåfører fikk utstedt forenklet forelegg fredag.

Fra 1. januar ble boten for ulovlig mobilbruk hevet fra 1.700 kroner og to prikker til 5.000 kroner og tre prikker.

Smittet person trente på Feel24 i Strandgata - ber medlemmer følge med på symptomer

Nordlys melder at en person som var på trening hos Feel24 i Strandgata på tirsdag har testa positivt for korona.

I en melding til medlemmene skriver treningssenteret:

«Vi opplyser om at en person som har trent hos oss på ettermiddagen, tirsdag 23.02 har testet positivt på Covid-19 i etterkant av sitt besøk hos oss. Vi oppfordrer til å være oppmerksom på symptomer og ha lav terskel for å teste seg. Vi ber alle om å holde seg hjemme ved minste tegn til symptomer»

Mann mista førerkortet i fartskontroll

Utrykningspolitiet gjennomførte en hastighetskontroll i Kvalsundtunnelen fredag morgen.

En mann i 30-årene ble fratatt førerkortet etter at han ble målt til 88 km/t i 60-sonen.

Skal du til Ringvassøya i kveld bør du være oppmerksom på dette

STENGES: Kvalsundtunnelen blir stengt grunnet vedlikeholdsarbeid.  Foto: Åsgeir Johansen

Statens vegvesen opplyser på sine nettsider at de vil jobbe med vedlikeholdsarbeid i Kvalsundtunnelen torsdag kveld.

I den anledning vil tunnelen være stengt fra klokken 22.00 til fredag klokken 05.00.

Det vil bli gjennomslipp for fremkomstmidler klokken 23.00, 00.00, 02.00 og 04.00.

Stenger tunnelene i sentrum

STENGES: Breiviktunnelen, Langnestunnelen og Sentrumstangenten stenges torsdag kveld.  Foto: Jon Terje Eiterå

Statens vegvesen opplyser om at de vil jobbe med vedlikeholdsarbeid i Breiviktunnelen, Langnestunnelen og Sentrumstangenten.

I den anledning vil tunnelene være stengt fra torsdag klokken 21.00 til fredag klokken 06.00.

Redningsvest funnet i sundet utenfor Tønsnes

En redningsvest med blinkende lys er funnet drivende i sundet utenfor Tønsnes, det skriver Troms politidistrikt på Twitter torsdag kveld.

– Vesten er i voksenstørrelse, og ser ut til å tilhøre en fritidsbåt. HRS er informert, men det er ingen hendelser i området vi kan knytte denne til. Dersom noen vet noe, ring 02800.

En ny person koronasmittet: Ukjent smittekilde

Tromsø kommune opplyser torsdag formiddag at en person ble bekreftet koronasmittet onsdag. Foreløpig vet de ikke hvor vedkommende har blitt smittet, skriver de på sin nettside. Kommunen jobber nå med å spore smitten.

Totalt ble det utført 196 koronatester i Tromsø onsdag, 50 på koronasenteret i Kroken, 144 i sentrum og to av ambulerende testteam

Syv personer var i går isolert på grunn av korona og 61 personer var i karantene fordi de er nærkontakter til noen som er smittet.

To personer var for øvrig isolert i regi av kommunens koronasenter, mens 11 personer oppholdt seg på koronahotell.

Totalt ble det satt 424 koronavaksiner onsdag. 2.870 personer har fått første dose av koronavaksinen, mens 1.299 personer er nå fullvaksinert.

Person funnet etter redningsaksjon på Tromsøya

  Foto: Ronald Johansen

Det har onsdag kveld pågått et søk og redningsaksjon på nordspissen av Tromsøya.

Alle nødetatene deltok i søket etter en person. Det ble søkt på land og i sjøen utenfor aktuelt område.

Like før klokken 19.45 tvitret politiet at personen er funnet, og ivaretas av helsevesenet.

Kollisjon på Dramsvegen

Det har onsdag kveld vært en kollisjon mellom to personbiler i krysset mellom Dramsvevgen og Sommerfeldts gate, det opplyser operasjonsleder i Troms politidistrikt, Beate Helberg.

Ingen skal være skadd etter uhellet.

To fikk fartsbot i Tromsdalen

Utrykningspolitiet har avholdt fartskontroll i 50-sonen i Bruvegen i Tromsdalen.

To førere ble ilagt forenklet forelegg.

Høyeste målte hastighet var 57 km/t.

Flere tunneler stenger for vedlikehold

STENGER: Sentrumstangenten vil bli stengt natt til fredag for vedlikehold. 

Tirsdag kveld stenger Langnestunnelen på grunn av vedlikeholdsarbeid. Tunnelen vil være stengt fra klokka 21.00 til 06.00 onsdag.

Samme tidspunkt natt til fredag vil Breiviktunnelen, Sentrumstangenten og Langnestunnelen være stengt for vedlikehold.

I tillegg vil Kvalsundtunnelen, på strekningen Kvaløysletta-Skåningsbukt, være stengt fra torsdag klokka 22.00 til fredag klokka 05.00. Gjennomslipp av trafikk klokka 23.00, 00.00, 02.00 og 04.00.

Det er også veiarbeid på Stakkevollvegen som gir redusert fremkommelighet. Deler av veien vil være periodevis stengt med lokal omkjøring, skriver veitrafikksentralen.

Politiet sjekket knust rute, men fant ingen spor etter innbrudd

Litt før klokka 07.00 tirsdag morgen rykket politiet ut med to patruljebiler til kommunes bygg i Strandvegen 16, på nedsiden av veien fra fylkeshuset.

– Vi fikk melding om en innbruddsalarm og fant en knust rute der, forteller operasjonsleder i politiet, Karl Erik Thomassen.

Politiet har søkt gjennom bygget, men fant ingen tydelige tegn på at det hadde vært noen i rommene.

– Bortsett fra en knust rute er det ingen tegn på innbrudd eller spor å sikre, sier Thomassen og legger til at politiet har forlatt stedet.

– Én av flere muligheter er at vinduet kan være tatt av vind, men vi vet ikke.

Hurtigbåt og fly innstilt på grunn av uvær

I helga og mandag var flere veier stengt og ferger innstilt på grunn av uvær.

Tirsdag er veiene i Tromsø-området åpne, men hurtigbåt linje 3 Skjervøy-Tromsø klokka 07.35 er innstilt grunnet værforhold.

Avinor melder at Widerøes fly med avgang fra Båtsfjord klokka 06.00 ble innstilt, men foreløpig ser det ut til at flytrafikken skal gå som normalt.

Det er meldt frisk bris, overskyet og et par minusgrader i Tromsø tirsdag.

Tiltalt for uaktsom kjøring på Tverrforbindelsen

En 76 år gammel mann er siktet for brudd på veitrafikklovens paragraf som handler om at man skal ferdes hensynsfullt og varsomt i trafikken.

Lørdag 21. november i fjor kjørte mannen ut på Tverrforbindelsen uten å overholde vikeplikten inn på forkjørsvei.

Kjøretøyet kolliderte med en annen personbil og det oppsto skader på begge bilene.

Mannen ilegges en bot på 12.000 kroner, eventuelt fengsel i 24 dager.

Uvær fører til stengte veier og innstilte ferger

Statens vegvesen har følgende trafikkmeldinger som følge av uværet mandag morgen:

  • Fergestrekningen Lyngseidet-Olderdalen er innstilt. Ny vurdering klokka 07.00.
  • Kattfjordeidet er stengt. Ny vurdering klokka 8.

Troms fylkestrafikk melder at hurtigbåt linje 5 Sommarøy-Tussøy-Sandneshamn er innstilt.

I tillegg er linje 150 Burfjord-Tromsø innstilt siden Kvænangsfjellet er stengt.

Linje 150 fra Alta til Tromsø er innstilt Alta-Oksfjord grunnet stengt vei i Langfjord.

Avinor melder at Widerøes fly til Tromsø fra Hammerfest/Honningsvåg/Mehamn/Vadsø som skulle lande klokka 07.45 er innstilt.

TIL-spillere og støtteapparat ute av karantene

TIL-DIREKTØR: Øyvind Alapnes er fornøyd med at klubbens koronarutiner gjør det mulig for fotballaget å fortsette treningen.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Fredag meldte iTromsø at en tiltenkt TIL-spiller har testet positivt på covid-19.


Spilleren hadde hatt nærkontakt med to i støtteapparatet og disse to ble umiddelbart skilt fra troppen. I påvente av testresultat på disse to valgte TIL å sette hele spillergruppen og støtteapparatet, flere enn 20 personer totalt, i karantene.

– I kveld testet disse to personene negativt og vi tar dermed spillere og støtteapparat ut av karantene. De to med nærkontakt fortsetter sin karantene fram til 10 dager er gått, sier TIL-direktør Øyvind Alapnes i en pressemelding lørdag kveld.

– Vi er glade for at rutinene våre har bra og at vi kan fortsette treningen.

Røde Kors hjelper to 50-åringer ned fra fjell i Tromsdalen

Politiet skriver på Twitter lørdag klokka 19.30 at to menn i 50-årene har bedt om hjelp i området Svarthammaren.

Været var dårlig og de to innså sine begrensninger hva gjelder både skredkompetanse og kondisjon. Røde Kors Tromsø har akkurat kommet frem til mennene og sørger for å ta dem trygt ned, skriver politiet.

Redningsaksjonen ble avsluttet kort tid etter og begge mennene er nede igjen.