Innkaller til pressekonferanse om smitteutbruddet

Koronateamet vil orientere om smittesporingsarbeidet etter at åtte testa positivt torsdag.

nyheter

Torsdag kveld sendte Tromsø kommune ut en pressemelding om at det i løpet av dagen var registrert åtte nye tilfeller av bekreftet koronasmitte. I tillegg har to personer fra Oslo, som var på besøk i Tromsø i helga, testa positivt.


Åtte nye positive tilfeller i Tromsø - stenger ned restaurant

Det er i løpet av torsdag ettermiddag og kveld registrert i alt åtte nye personer i Tromsø smittet av covid-19.


Dermed er det en bratt økning i smitte fra det ene tilfellet fra onsdagens tester.

Fredag klokka 10 holder koronateamet pressekonferanse på rådhuset for å gi oppdatert informasjon om situasjonen.

Til stede er ordfører Gunnar Wilhelmsen, kommuneoverlege Inger Hilde Trandem og fagleder ved koronasenteret, Øivind Benjaminsen.

– Det pågår nå et stort smittesporingsarbeid. Vi har en situasjon med et pågående utbrudd, der flere av dem som har testet positivt har hatt mange nærkontakter. Vi må derfor forvente nye positive prøvesvar, sa fagleder ved koronasenteret i Tromsø, Øivind Benjaminsen, i pressemeldingen torsdag kveld.


Jobber med smittesporing: – Sannsynligvis flere som er smittet

Kommuneoverlege Inger Hilde Trandem ser for seg at flere har blitt smittet av koronaviruset etter at en person fikk påvist covid-19 uten kjent smittekilde.


En ansatt ved Pastafabrikken er smitta og restauranten må derfor stenge ned og vaske. I tillegg er en ansatt i omsorgstjenesten Kvaløya smitta, men det er ikke mistanke om smittespredning der.