Seks nye smittede

Det er i løpet av fredag 26. februar registrert i alt seks nye personer smittet av covid-19, det skriver Tromsø kommune i en pressemelding.

Alle tilfellene er knyttet til én kjent smitteklynge. I alt er 13 av 14 smittede de to siste døgnene er knyttet til denne smitteklyngen.

– Det er godt nytt at det ikke har kommet positive prøver i dag utenfor denne smitteklyngen. Det reduserer faren for at det er en større spredning og vi får raskere gjort arbeidet med å teste, isolere, spore og sette folk i karantene. Vi kan likevel ikke ennå si at vi har kontroll, og vi må forvente at det kan bli flere smittede, sier kommuneoverlege Inger-Hilde Trandem i en pressemelding, fredag ettermiddag.

Spredningen av smitte har skjedd gjennom sosiale sammenkomster, spredt over en knapp uke, og de fleste som er smittet er personer i 20-årene.

Svært mange har lyttet til kommunens oppfordring om å ha lav terskel for å teste seg. I dag har det vært lang kø ved drop-in-teststasjonen i sentrum og på koronasenteret er alle timene i dag fylt opp.

Begge stasjonene holder åpent gjennom helgen, åpningstider er på kommunens nettside.

– Vi har firedoblet testkapasiteten, og Røde Kors har stilt opp med ekstra personell. Jeg vil gi ros til Tromsøs innbyggere for at de raskt lar seg teste, trosser regn og kulde og tålmodig står i kø. At mange tester seg, gjør at vi raskere får en god oversikt og kan jobbe effektivt for å stoppe smitten, sier fagleder Øivind Benjaminsen på kommunens koronasenter.

Kommunen oppdaterer listene over steder der smittede har vært fortløpende, på sine nettsider. Fredag kveld føyer de SATS sentrum til listen, da en smittet skal ha vært på SATS sentrum torsdag 25. februar kl. 17:30-19:30.

To sjåfører bøtelagt etter politikontroll i sentrum

Klokken 21.52 melder politiet at de har gjennomført en trafikkontroll i sentrum tirsdag kveld. Kontrollen hadde fokus på bruk av mobiltelefon under kjøring.

To bilførere ble ilagt forenklet forelegg på grunn av mobilbruk.

Fra og med i kveld stenger disse tunnelene på kveldstid

Statens vegvesen melder på sine nettsider at de kommer til å gjennomføre vedlikeholdsarbeid i byens tunneler.

I den anledning kommer tunnelene til å bli stengt på kveldstid mandag-torsdag denne uken fra klokka 21.00 til klokka 06.00 neste dag.

Tunnelene det gjelder er Langnestunnelen, Sentrumstangenten og Breivikatunnelen.

Ingen nye smittetilfeller i Tromsø i går

Ifølge Tromsø kommune var det ingen nye smittetilfeller i Tromsø i går, fredag 9. april.

Det var 337 personer som testet seg for koronaviruset i går, og fredag var det 17 personer i Tromsø som var isolerte på grunn av koronaviruset. 27 personer sitter i karantene fordi de er nærkontakter til noen som er smittet.

Per nå er det en koronapasient som er innlagt på UNN Tromsø. Til nå har det vært to koronaassosierte dødsfall i Tromsø.

Her er kommunens oversikt over hvor mange som er vaksinerte i kommunen per fredag 9. april:

Antall personer i aldersgruppen 75–84 som har fått første vaksinedose (gruppen teller totalt 3443 personer): 2947

Antall personer i aldersgruppen 65–74 som har fått første vaksinedose (gruppen teller totalt 6607 personer): 2348

Antall personer i aldersgruppen 55–64 som har fått første vaksinedose (gruppen teller totalt 8654 personer): 1233

Antall personer i aldersgruppen 45–54 som har fått første vaksinedose (gruppen teller totalt 10 849): 1196

Antall personer i aldersgruppen 16–44 som har fått første vaksinedose (gruppen teller totalt 33 696): 3037

Vold i sentrum i går: Mann i 20-årene havnet hos legevakta

Fredag kveld klokken 17.34 ble en mann i midten av 20-årene utsatt for vold i Tromsø sentrum. Dette skriver politiet på Twitter.

Mannen, som ble slått i ansiktet, ble fraktet til legevakta av ambulanse. Gjerningspersonen er kjent og saken etterforskes.

Hund funnet på Sør-Tromsøya

– Savner du hunden din, spør Troms politidistrikt på Twitter like før klokken 12.00 onsdag.

Politiet har mottatt en melding en hund som er tatt hånd om på Sør-Tromsøya, det skal trolig være snakk om en Pointer som er hvit med brune flekker.

– Hvis du savner en slik hund ringer du 02800 så skal vi sette deg i kontakt med finneren, skriver politiet.

Denne fergestrekningen er innstilt på grunn av uvær

Ferjestrekningen Breivikeidet-Svensby, på strekningen Tromsø - Olderdalen, er innstilt på grunn av uvær. Det opplyser Statens vegvesen på sine nettsider.

Strekningen ble bestemt stengt like etter klokka 05.30 tirsdag 6. april. Innstillingen gjelder inntil videre, heter det på nettsiden.

Oppdatering fra Statens vegvesen klokka 12.00: Fergesambandet er nå i drift igjen, og rute gjenopptas fra Svensby klokka 13.00.

Utforkjøring på Tromsøya - politiet advarer om glatte veier

Sent mandag kveld opplyste politiet om at en bil hadde kjørt av vegbanen på Kvaløyvegen.

Føreren, en mann i 20-årene var alene i bilen og kom uskadd fra hendelsen.

- Det er såpeglatt i aktuelt område og bilen hadde fått sleng. Ingen videre forføyning fra politiets side, skriver politiet på Twitter.