Åtte personer involvert i møteulykke på Kvaløya

To biler med totalt åtte personer kolliderte på Kvaløyvågvegen mandag morgen.

GJØR OPPMÅLINGER: Politipatruljen som rykket ut til ulykken gjorde oppmålinger på stedet etter at bilen skled over i motgående kjørefelt og traff minibussen. 

nyheter

Litt før klokken 08.30 mandag morgen meldte Troms politidistrikt om at nødetatene rykket ut til Kvalsundtunnelen etter melding om en trafikkulykke der to biler var involvert.

Operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Morten Augensen, kunne fortelle til iTromsø at de fikk melding om hendelsen klokken 08.15. Han forklarte at ulykken hadde skjedd i krysset like før tunnelen, på Kvaløyvågvegen.

Alle ute av bilene

– To biler er involvert, i den ene bilen var det en voksen og ett barn, i den andre satt det to voksne og to barn. Det er snakk om mulige personskader på en eller flere av de involverte, men det vet vi ikke ennå. De sjekkes av helsepersonell nå, sa Augensen til iTromsø like etter klokken 08.30.

STORE SKADER: Slik så bilen ut etter møteulykken med minibussen på Kvaløya. 

Ifølge innringer var samtlige involverte på beina og ute av bilene da politiet fikk melding om hendelsen.

Augensen kunne fortelle at både helikopter og ambulanse var på stedet. For øvrig var det snakk om store skader på den ene av de to bilene.

Operasjonslederen påpeker at det er for tidlig å si noe om årsaken til trafikkulykken.

Tenåring sendt til UNN

Like etter klokken 09.00, kunne Augensen fortelle at det var snakk om fire barn og to voksne i den ene bilen, ikke to barn og to voksne slik politiet først hadde fått informasjon om. De totalt seks personene skal ha kjørt en minibuss.

– Det er den andre bilen, den med to personer i, som har blitt mest skadet. Her er ett barn i begynnelsen av tenårene fraktet til sykehuset. De øvrige personene som har vært involvert i ulykken sjekkes av helsepersonell på stedet, forteller Augensen.

Ifølge politipatruljen på stedet er det ekstremt glatt på veien der ulykken har skjedd.

– Det meldes også om glatte kjøreforhold i fylket for øvrig, påpeker operasjonslederen.

Begge bilene er nå fraktet fra stedet.

Klokken 11.00 forteller pressevakta ved UNN, Per-Christian Johansen, at det er snakk om ei jente som ble sendt til UNN etter ulykken.

– Det går fint med henne. Hun er stabil og er innlagt til observasjon, sier han til iTromsø.