Opphever anbefalingen om munnbind i Tromsø

De nasjonale smittevernsrestriksjonene som ble innført i mars er nå opphevet. Tromsø kommune viderefører likevel noen av de lokale anbefalingene.

ANBEFALER IKKE LENGER MUNNBIND: Smittervernoverlege Trond Brattland opplyser at det ut fra smittesituasjonen i Tromsø ikke er nødvendig med munnbind i butikker, buss og taxi.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

– Per nå er importsmitte den største risikoen for smittespredning her i Tromsø. Derfor opprettholder vi anbefalingene om blant annet forsiktighet med sosial omgang de første ti dager etter ankomst Tromsø, samt testing på dag fem etter ankomst hvis man har reist fra et område med høyere smittetrykk enn Tromsø, sier Trond Brattland, smittevernoverlege i Tromsø kommune.

Anbefalingen om bruk av munnbind i butikker, buss og taxi videreføres ikke, med bakgrunn i den nåværende smittesituasjonen i Tromsø.

– Våre anbefalinger er knyttet til smittenivå og vi forholder oss også til FHI sine anbefalinger om tiltak på ulike nivå. Det betyr at vi også tar vekk anbefalinger når vi tenker at grunnlaget for de ikke er til stede. Det lokale smittenivået er så lavt nå at vi ikke ser det nødvendig å forlenge denne anbefalingen, sier Brattland, og understreker:

– Akkurat nå har vi lite smitte og god kontroll i Tromsø, men dette kan fort endre seg. Hvis smittesituasjonen snur, vil anbefalingen om bruk av munnbind kunne bli innført igjen.

Lokale anbefalinger med varighet til og med 30. April:

  1. Personer som kommer til Tromsø fra kommuner med høyere smittetall anbefales å teste seg på dag 5 etter ankomst. Eventuelt tidligere ved korte opphold. Du finner oversikt over kommuner under fanen «Områder i Norge med høyere smittenivå» her på siden.
  2. De første 10 dagene etter ankomst til Tromsø anbefales det å begrense sosiale aktiviteter, holde minst to meters avstand til personer i risikogruppene og unngå å dra på treningssenter eller delta i innendørstrening sammen med andre

Utover dette gjelder de nasjonale tiltakene.