Det var fiskeren Thomas (22) som natt til søndag omkom utenfor Rebbenesøya

Foreløpige undersøkelser tyder på at ulykken har sammenheng med at deler av en kran falt ned.

FISKER: Det var Thomas-Andre Slettbakk Fagerli som omkom om bord i fiskebåten «Fugløybuen» natt til søndag. Bildet er gjengitt med tillatelse fra familien.  Foto: Privat

nyheter

I en pressemelding mandag ettermiddag opplyser Troms politidistrikt at det var Thomas-Andre Slettbakk Fagerli som omkom på fiskefartøyet utenfor Rebbenesøya i Tromsø og Karlsøy kommune..

Avdøde var 22 år gammel, og hjemmehørende i Meløy kommune. Han var om bord på fiskebåten «Fugløybuen», som del av et mannskap på fire personer.


Dødsulykke på fiskebåt: Mann i 20-årene omkom

En mann i 20-årene omkom på en fiskebåt vest for Rebbenesøya i natt.


Ulykken skjedde natt til søndag, og politiets operasjonsleder har tidligere fortalt iTromsø at dødsulykken skjedde under arbeid på dekk.

DØDSULYKKE: Den 22 år gamle mannen døde om bord i fiskebåten «Fugløybuen», som mandag ettermiddag ligger ved kai i Tromsø.   Foto: Ronald Johansen

I dagens pressemelding skriver politiet følgende:

«Avdøde ble fraktet inn med redningshelikopter til UNN i Tromsø. Båten vil ankomme Tromsø i løpet av dagen, og Troms politidistrikt etterforsker saken videre på vanlig måte. Foreløpige undersøkelser tyder på at ulykken har sammenheng med at deler av en kran er falt ned, men detaljer rundt hendelsen må etterforskes nærmere. KV Nordkapp har bistått politiet i de undersøkelsene som ble gjort om bord.»

Sjøfartsdirektoratet og Statens havarikommisjon for transport er varslet om hendelsen.


Troms og Finnmark hardest rammet av dødsulykker i år

Så langt i år har 14 personer mistet livet i trafikken i Norge. Det er ti færre enn på samme tid i fjor. Troms og Finnmark er hardest rammet av dødsulykker.