«Sykle til jobben»-aksjon selv om mange er på hjemmekontor. Raja (V): – Kan gjøre noen øvelser hjemme

Tirsdag arrangerer Bedriftsidretten den årlige «Sykle til jobben»-aksjonen, selv om mange ikke skal på jobben.

SYKLET: Knut Arild Hareide og Abid Raja åpnet aksjonen også i 2020, da var det mulig å møtes fysisk.  Foto: Fredrik Lund, Bedriftsidretten.

Selv om deltakerne gjør aktivitet alene, vil Sykle til jobben-aksjonen være et sosialt samlingspunkt for deltakerne

Emil Borgersen
nyheter

I en pressemelding skriver Bedriftsidretten at samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) og kulturminister Abid Raja (V) har funnet fram sykkelen for å delta på årets kampanje.

– Med pandemien har det blitt mye stillesitting og stive nakker. Derfor er vi mange som gleder oss stort til Sykle til jobben-aksjonen, sier Hareide.

Abid Raja sier at kampanjen er en «fantastisk måte å opprettholde treningsmotivasjonen på».

– I tillegg er det et sosialt digitalt samlingspunkt, som er et spesielt godt tiltak akkurat nå. Og er du på hjemmekontor så kan du heller gjøre noen øvelser hjemme som erstatning for syklingen, fortsetter Abid Raja

Aksjonen er også rettet mot dem som sitter på hjemmekontor på grunn av pandemien. Kampanjeleder Emil Borgersen forklarer:

− Sykle til jobben-aksjonen kan være et viktig samlingspunkt for folk som sitter isolert på hjemmekontor. Det er også en motivasjon til å drive med fysisk aktivitet som ikke bare er lavterskel, men også koronavennlig, sier Borgersen.

Han forteller at enkeltpersoner og bedrifter kan motivere hverandre til aktivitet på hjemmekontoret, og at all aktivitet teller, ikke bare sykling. Aktivitetene kan logges og deles i en app.

– Selv om deltakerne gjør aktivitet alene, vil Sykle til jobben-aksjonen være et sosialt samlingspunkt for deltakerne, forklarer han.