To personer fraktes med helikopter til UNN etter brann i fiskefartøy

Det oppsto brann i et fiskefartøy ved området Kvalsund i Tromsø torsdag ettermiddag. Hovedredningssentralen opplyser at de fikk melding om brannen rundt klokken 12.24. Ifølge operasjonsleder i politiet skal det dreie seg om en brann i et lite fiskefartøy.

Både redningsskøyta «Gideon» og brannbåten «Aurora Rescue» rykket ut for å bistå.

– Akkurat nå sleper «Gideon» skipet inn til land, opplyser Sten-Runde Nikolaisen ved Hovedredningssentralen.

Båten slepes til Kvaløyvågen, der politiet skal undersøke brannårsaken.

iTromsø for opplyst at det var en del røykutvikling i forbindelse med brannen, men at de to personene som befant seg i sjarken kom seg om bord i et annet fiskefartøy og ble fraktet i land ved Gåsvær. Deretter ble de hentet av luftambulansen.

Det er foreløpig uklart hva som er årsaken til brannen.

Flere unge menn sendt i fyllearresten i natt

Rundt midnatt natt til søndag ble en mann i 20-årene bortvist fra Tromsø sentrum av politiet, som mente mannen var til sjenanse utenfor et utested.

En time senere, i Stakkevollvegen, ble en mann i 20-årene innbrakt og satt i arrest. Han var beruset og opptrådte truende, ifølge politiet.

I tretiden natt til søndag ble en mann i 20-årene innbrakt fra sentrum. Han var overstadig beruset og ute av stand til å ta vare på seg selv.

En time senere, ved Stortorget, ble en beruset mann i 20-årene innbrakt i forbindelse med en ordensforstyrrelse. Han nektet å oppgi personalia til politiet, som har opprettet sak mot mannen.

Brannalarmen gikk på Prostneset

Lørdag formiddag klokken 12 gikk brannalarmen på Prostneset, og en automatisk talebeskjed gikk ut til publikum om å evakuere bygget.

Alarmen er nå stanset.

– Det var matos etter matlaging på stedet. Det var veldig lite dramatisk. Det var flinke folk på stedet som sjekket ut hva det var, slik at vi ikke trengte å kjøre ut, sier Runar Korneliussen, operatør på 110-sentralen.

Ble tatt i narkorus bak rattet

Utrykningspolitiet gjennomførte lørdag trafikkontroll på Tromsøya. Politiet stoppet en mannlig, ung fører like over myndighetsalder som testet positivt på narkotika.

Føreren siktes for ruskjøring, og førerkortet beslaglegges.

En mindreårig, kvinnelig passasjer ble også pågrepet, med funn av en mindre mengde hasj under ransaking, opplyser operasjonsleder Karl Erik Thomassen til iTromsø.

– Foreldrene er varslet og kommer til politistasjonen, sier Thomassen.

Jenta er siktet for besittelse.

Kjørte i 134 km/t i 80-sona

En mann i begynnelsen av 20-årene er tiltalt for å ha kjørt i 134 kilometer i timen i 80-sona i på Breivikeidvegen i Ramfjordbotn. Påtalemyndigheten ber om at mannen fratas førerkortet. Råkjøringen skjedde i slutten av september i år.