iTromsøs vårkonkurranse:

Nå kan du gjette når snøen forsvinner

Klarer du å gjette når snøen er borte ved Vervarslingas målestav? Da kan du vinne en høytrykkspyler.

KONKURRANSE: Delta i iTromsøs vårkonkurranse og gjett når det offisielt er snøfritt i Tromsø. Her fra en tidligere anledning da meteorologikonsulent Trond Robertsen sjekket snødybden.  Foto: Lena Verås Eriksen

nyheter

Tradisjonen tro arrangerer iTromsø vårkonkurranse hvor våre lesere kan gjette når det offisielt er snøfritt i Tromsø.

Gjetter du riktig dato har du mulighet til å vinne en Kärcher K4 Full Control høytrykksspyler fra Obs Bygg til en verdi av 2.395 kroner.

I starten av uke 16 minket snøen betraktelig grunnet de høye temperaturene, men mot uke 17 ga «Kong Vinter» fra seg en aldri så liten krampetrekning.

Premien i år er en Kärcher K4 Full Control høytrykkspyler fra Obs Bygg.   Foto: Coop Obs

Ifølge yr.no er snødybden i Tromsø søndag 25. april 70 centimeter. Til sammenligning var snødybden 25. april 2020 på hele 130 centimeter.


Ketil gjettet riktig i snøfritt-konkurransen: – Nei, kor i nasen?!

1. juni forsvant snøen ved målestaven på Vervarslinga, og dermed ble iTromsøs snøkonkurranse avsluttet.


Kan komme mer snø

Ifølge Siri Wiberg, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga, er det ikke utelukkende at det ville komme mer snø til Tromsø.

– Det vil komme byger i løpet av uken. Det er vanskelig å se hvor bygene vil treffe og hvor mye nedbør de har med seg, men det ser ut til at de vil treffe ytre strøk av Troms, sier Wiberg fra kontoret i Oslo, og anslår at det kan komme mellom fem til femten millimeter nedbør daglig.

– Det vil variere hvor de treffer, men det vil nok komme noen centimeter nedbør i løpet av uken, sier Wiberg i forkant av uke 17.

Det kan også hende at snøen som kommer vil legge seg.

– Det er ganske kald luft, med litt plussgrader i lavlandet. Jeg er usikker på om snøen vil legge seg nede ved sjøen, men man skal ikke langt vekk før snøen legger seg, sier Wiberg.

– Nå er vi jo ikke langt unna mai måned. Når kommer våren?

– Ja, det lurer jeg også på. Jeg har lett i prognosene og jeg kan ikke finne våren der. Det er fortsatt litt kaldere luft som trekkes ned fra nord i løpet av uken, så det er ikke mye håp å få vår i Nord-Norge med det første.

Utelukker ikke reprise fra i fjor

I fjor ble det offisielt snøfritt i Tromsø 1. juni. Wiberg ser ikke bort fra at snøen kan ligge like lenge i år.

– Med de prognosene jeg har foran meg så kan det faktisk hende. Det var veldig mye snø i Tromsø i fjor, men smeltet veldig mye mot slutten av mai. Nå skal det sies at jeg bare har prognoser fram til 5. mai, så hva som skjer etter den datoen aner jeg ikke, sier Wiberg.

– Tør du gjette når snøen er borte i Tromsø?

– Ja, jeg gjetter på 25. mai. Det er en fin dato.

Slik deltar du

For å delta i vårkonkurransen sender du en SMS med kodeord IT SNE til 2399 (eksempel: IT SNE 17. mai).

Tjenesten koster 1 krone per melding (operatørkostnader kommer i tillegg).