Ropte og skrek etter mamma – ble hentet av politiet

Natt til søndag hentet politiet inn en mann i midten av 20-årene som ropte og skrek i en oppgang i Tromsø sentrum.

– Ropte at han ville hjem til sin mamma. Ute av stand til å ta vare på seg selv, ble satt i drukkenskapsarrest for natten, skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Politiet melder også om feststøy fra flere private adresser, hvor det ble gitt pålegg om å dempe seg eller avslutte festen.

Trafikkuhell på Langnes

Onsdag ettermiddag skriver Troms politidistrikt på Twitter at det har vært et trafikkuhell på Langnes.

Bil og syklist er ifølge politiet involvert i uhellet, det skal ikke være meldt om noen personskader.

Politiet er på stedet.

Like før klokken 14.30 skriver politiet på Twitter at bilføreren anmeldes for brudd på vikeplikten, at politiet oppretter sak og har tatt beslag i førerkort.

Rykket ut til krangling mellom flere menn i sentrum

Politiet måtte onsdag ettermiddag rykke ut etter melding om krangling mellom flere menn ved Nerstranda i Tromsø sentrum, det skriver Troms politidistrikt på Twitter.

Politiet har ifølge Twitter-meldingen pratet med alle partene, og det like før klokken 13.00 rolig på stedet.

Ingen fester måtte stoppes natt til 1. mai – den eneste som bråkte var en naken mann

Mens VG melder om festnatt over store deler av landet, har det vært uvanlig rolig i Tromsø.

Vanligvis er det ei natt med russedåp og tradisjonelt sett også litt russebråk, men det har politiet merket lite til i år.

– Det har vært ei rolig natt i Tromsø, og til å være natt til 1. mai har det vært påfallende rolig, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen.

Det eneste av skrik og skrål som politiet har registrert kom fra en naken mann, som hadde låst seg ute i 05-tiden i natt.

– Da fikk vi melding at det ved studentboligene i Olastien ved Elverhøy var en naken mann. Han kom seg ikke inn og sto og ropte og skreik. Han forsøkte å varsle forbipasserende slik at de kunne ta kontakt med vaktselskapet, slik at han kom seg inn. Vi rykket ikke ut, og da vaktselskapet kom dit kunne de ikke lokalisere mannen, så vi antar han kom seg inn, sier Thomassen.


Mann i 30-årene i fyllearresten

Det ble en tøff start på uka for en mann i 30-årene, som hadde tatt turen til sentrum. I 16-tiden måtte mannen hentes av politiet og ble tatt med til drukkenskapsarresten.

Mannen blir også anmeldt av politiet for trusler mot både vektere og polititjenestemenn.

Bevæpnet politiøvelse i Håkøybotn og på Tromsøya

Troms politidistrikt skriver på Twitter torsdag morgen at politiet vil gjennomføre øvelse på Håkøybotn og Tromsøya i tidsrommet mellom klokka 08.00 og 15.00.

Det vil derfor være en del aktivitet med uniformert bevæpnet personell, skriver politiet.

Operasjonsleder Lennart Steffensen forteller at de går ut med meldingen for at ikke folk skal bli bekymra hvis de ser uniformert og bevæpna politi på stedene hvor øvelsen pågår.

– Det er alltid folk som ringer til oss og til dere i mediene når vi øver. Nå vet dere hva som skjer hvis dere får tips om at det skjer noe på disse stedene og i dette tidsrommet, sier han.

Steffensen kan verken si noe om hvor mange som deltar i øvelsen eller nøyaktig hva de skal øve på.

– Vi har personell som heller ikke skal vite hva de skal øve på, sier han og legger til at det er personer og kjøretøy som skal delta i øvelsen.