Ti nye registrerte smittede lørdag - ber folk som har besøkt to utesteder om å være ekstra oppmerksomme på symptomer

I løpet av lørdagen ble det registrert 10 nye smittetilfeller i Tromsø. De fleste har tilknytning til det pågående smitteutbruddet i byens studentmiljø.
nyheter

Det melder kommunen i en pressemelding.

I pressemeldingen presiserer kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen at det ble rapportert for mange smittede da statistikken for lørdagen ble gjort opp.

– I går kveld ble det informert om 11 positive. Den endelige rapporten fra i går fra smittesporingsteamet skriver ti smittede, og smittesporingen bekrefter at ti er det riktige tallet, skriver hun.

De nye smittetilfellene er i all hovedsak med kjent opphav.

– De fleste smittede er nærkontakter av allerede kjente tilfeller, koblet til studentmiljøet og Driv. Så vi har fortsatt en grei oversikt over utbruddet, sier hun i meldingen.

Det ble gjennomført 480 korona-tester i Tromsø lørdag.

Det er for tiden 83 personer som er isolert på grunn av covid-19, og av disse er 29 innlosjert på kommunens korona-senter i Kroken, og ti er innlosjert på campingplass. Resten er isolert i egne hjem.

I tillegg er 471 personer i karantene på grunn av at de er nærkontakter til smittede. Fem personer befinner seg på karantene-hotell i Tromsø.

Kristoffersen oppfordrer folk som har besøkt de to utestedene Prelaten og Walter og Leonard om å være observante på eventuelle symptomer – og om å teste seg ved minste tegn på luftveisproblemer. Det gjelder personer som har besøkt utestedene i henholdsvis perioden klokken 23 til 24 på Prelaten torsdag, og klokken 15 til 16 fredag på Walter og Leonard.