Slik påvirker Arctic Race-etappen trafikken i Tromsø

Klokken 14.20 torsdag 5. august går startskuddet for sykkeletappen i og rundt Tromsø. Den vil ha store innvirkninger på trafikken.

DEN GANG DA: Syklist Alexander Kristoff (Team Katjusja) i den grønne spurttrøya og August Jensen (Øster Hus-Ridley) i den røde klatretrøya før fjerde og siste etappe i sykkelrittet Arctic Race of Norway i Tromsø i 2014.  Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB

nyheter

Tromsø kommune postet sist uke diverse informasjon til byens befolkning om Arctic Race-etappen som i neste uke går av stabelen i byen. Her forteller de at etappen, som starter sør i Tromsø sentrum, blir nesten helt lik som etappen i 2017.


Endrer førsteetappen av Arctic Race – sykler rundt Kvaløya i stedet

Snaut en måned før Arctic Race of Norway går av stabelen ser daglig leder Knut-Eirik Dybdal seg nødt til å endre på førsteetappen.


RUTE: Her kan man se hvor syklistene skal sykle under etappen neste torsdag. 

Må planlegge godt

Deltakerne sykler først rundt Sydspissen på Tromsøya til Kvaløya, via Brensholmen og deretter tilbake til Tromsøya. Her gjennomfører syklistene en rundløype sør på øya tre ganger, før de til slutt sykler over målstreken ved tunellinnslaget nedenfor fylkeshuset.

I og med at etappen går av stabelen på en ukedag, påpeker kommunen viktigheten av at alle som skal ferdes i trafikken på Tromsøya og Kvaløya denne dagen setter seg inn i hvordan sykkelrittet påvirker trafikken.

– Vi ber alle være oppmerksomme på at også reiseveien til Tromsø lufthavn vil bli begrenset, og derfor er det viktig at de som skal ut å reise planlegger turen sin. Kollektivtransport – herunder buss og taxi – vil få anledning til å passere. Her vil politiet regulere trafikken i én retning av gangen – og derfor bør man påregne litt lengre reisetid enn normalt, opplyser kommunen om.

PÅ TROMSØYA: Slik påvirker Arctic Race-etappen trafikken på deler av øya. 

Kommunen ber folk merke seg følgende info:

  • Buss-stoppene i sentrum vil bli lagt til nordlige delen av byen, i området rundt Storgata / Skippergata.
  • Sandnessundbrua holdes åpen for buss i rute i tidsrommet mellom klokken 15.00 og 16.00.
  • Langnestunnelen vil være stengt i tidsrommet mellom klokken 12.15 og 17.30, åpent for buss i rute.
  • Strekningen Langnestunnelen – Giæverbukta – flyplassen vil være stengt mellom klokken 12.15 og 17.30, åpent for buss.
  • Strekningen Giæverbukta – flyplassen åpent for drosje.
  • Sentrumstangenten fra rød rundkjøring til Polaria, samt veistrekning mellom Jens Olsens gate og Muségata vil være stengt fra torsdag klokken 07.00 til torsdag ca. klokken 21.30.
  • Rya-forbindelsen holdes stengt fra klokken 12.30 til ca. klokken 15.30.

PÅ KVALØYA: Slik påvirker sykkelrittet trafikken på Kvaløya. 

Søker løypevakter

Kommunen opplyser om at de trenger 200 frivillige løypevakter for å få gjennomførte sykkeletappen. De skal sammen med politi og militærpoliti sørge for at rittet kan bli gjennomført på en trygg måte.