Lyngbrann i Storfjord

Fortsetter slukningsarbeidet utover kvelden og natta: – Fare for at den kan spre seg

Brannen har brent opp et område på fire mål foreløpig, men er fortsatt ikke slukket.

HELIKOPTER: Brannhelikopter har hatt litt tekniske problemer, men etter å ha byttet pose drives slukking for fullt, skriver Troms politidistrikt på Twitter klokka 19.15.  Foto: Politiet

nyheter

Klokka 12.00 søndag meldte Troms politidistrikt om kraftig røykutvikling i skogsområdene nordvest for Helligskogen ved Storfjord. Innsatsleder i politiet opplyser om tørt terreng og lite tilgang på vann.

Mannskap fra Storfjord Brann og redning rykket ut og startet slukking på stedet rundt klokka 13.00. Drøyt to timer senere var et brannhelikopter på vei til stedet for å bidra i slukningsarbeidet.

LYNGBRANN: Et brannhelikopter har startet slukkearbeidet rundt klokka 16.00 søndag ettermiddag.  Foto: Politiet

Brannmester Rolf-Vidar Olsen i Storfjord Brann og redning fortalte tidlig søndag ettermiddag at de så langt ikke hadde kontroll på brannen.

– Vi har bare to konstabler fremme på stedet og det er mye vind. Flammene sprer seg fort i den knusktørre vegetasjonen, sier han.


Rykket ut etter melding om røyk bak Reinen skole. Fant fire «kjenninger» i en grillhytte

Politiet fikk melding om røyk bak Reinen skole. De rykket ut til falsk alarm.


– Ikke kontroll ennå

Røyken har spredd seg over flere hundre meter, ifølge en tipser Nordlys har pratet med.

– Det er mange folk i skogen og i området rundt, forteller tipseren som anslår at det er 50–60 personer som er på tur i området.

SLOKKER: To brannkonstabler startet slokningsarbeidet rundt klokka 13.00 søndag ettermiddag og fikk bistand av et brannheliktoper litt før klokka 16.00.  Foto: Politiet

Operasjonsleder i Troms politidistrikt, Karl Erik Thomassen, sier til iTromsø klokka 18.00 at det fortsatt pågår slukningsarbeid på stedet.

– Det er cirka fire mål som har brent så langt. Det er fare for at brannen kan spre seg videre, men det er langt til nærmeste bebyggelse og derfor ingen fare for boliger eller hytter, sier Thomassen.

Brannvesenet vil snart få bistand fra Sivilforsvaret. Det har vært utfordrende å få tak i vann til slukkingen.

– Man legger nå ut slanger fra et vann som ligger 600 meter fra brannen. Helikopteret har også flydd med poser med vann over brannen. Det har vært noen tekniske utfordringer med slukkeposen, men jeg kjenner ikke detaljene, sier operasjonslederen.

Klokka 19.15 melder politiet på Twitter at helikopteret har bytta pose og nå slukker for fullt.

Det tar tid å få kontroll på brannen, men man må også være obs på at det kan være varmeutvikling i bakken som kan blusse opp igjen etter at den er slokket.

– Brannvesenet vil derfor drive på utover kvelden og kanskje også natta, sier Thomassen.