Meningsmåling: Arbeiderpartiet er igjen landsdelens klart største parti.

Arbeiderpartiet har ifølge en meningsmåling utført for NRK 24,6 prosent oppslutning.

I MEDVIND: Pilene peker oppover for Arbeiderpartiet i Troms 

nyheter

Tidligere meningsmålinger har vist at Senterpartiet så ut til å bli Nord-Norges største parti. Men i en fersk meningsmåling som InFact har utført på vegne av NRK i Nord-Norge, er Arbeiderpartiet igjen landsdelens største parti. I den ferske målingen får Arbeiderpartiet 24,6 prosent i Troms.

– Det er noe vi har jobbet med i veldig lang tid; å gjenvinne tilliten i Nord-Norge. Dersom valgresultatet viser at nordlendingene gir oss tilliten vil jeg bli overlykkelig, sier førstekandidat Cecilie Myrseth i Troms til NRK.
.

Ifølge meningsmålingen har Senterpartiet nå en oppslutning på 20,6 prosent i Troms. Det er betydelig høyere enn ved siste valg. Også partiet Rødt ligger an til å gjøre et godt valg i fylket. Ifølge meningsmålingen har de 4,8 prosents oppslutning. Ifølge meningsmålingen står SV i fare for å miste sitt mandat i fylket på bekostning av Senterpartiet.