28 nye smittetilfeller siste døgn

Kommunen melder om titalls smittede det siste døgnet.
nyheter

Det er 28 nye positive smittetilfeller siste døgn. Det melder smittesporingsteamet i Tromsø Kommune.

Det siste døgnet skal det ha blitt utørt 552 tester. Det er 126 personer som er isolerte som følge av koronasmitte for øyeblikket. Det er åtte personer på karantenehotell, derav fem i innreisekarantene, to i regi av arbeidsgiver og en i smittekarantene., ifølge Tromsø kommunes nettsider.


Starter drop-in-vaksinering for dose 1 og 2: – Du er hjertelig velkommen

Kommunen tilbyr vaksinedrop-in for personer over 18 år.


Nå jobber kommunen med å få oversikt om det er flere og eventuelt hvilke skoler i Tromsø som er berørt.

– Det er ganske mange. Det var fredeligere mot slutten av forrige uke, så har det tatt seg opp. vi ser at det er unge folk, stort sett skoleelever i ulike trinn - mye videregåendeelever. Når det kommer så mye på en gang, så er det vanskelig å få oversikt. Vi må jobbe en del for å få full oversikt, sier smittevernsoverlege i Tromsø kommune, Trond Brattland, og fortsetter:

– Vi fikk en analyse i går av forrige ukes smitte. Der er det flest 16-åringer som er smittet. Vi ser på de videregående skolene, og ser på om vi skal gå over til en mer jevnlig testing, sier han.