Starter drop-in-vaksinering for dose 1 og 2: – Du er hjertelig velkommen

Kommunen tilbyr vaksinedrop-in for personer over 18 år.

DROP-IN: Kommunens smittevernoverlege, Trond Brattland, melder om at kommunen har innført drop-in-vaksinering for alle over 18 år som trenger vaksinedose 1 eller 2.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Det er så mange ledige vaksinetimer de kommende dagene og ukene at Tromsø kommune åpner for drop-in-vaksinering. Det melder kommunen i en pressemelding.

Tilbudet er ment for både uvaksinerte og de som allerede har fått første dose og trenger dose 2. Tilbudet gjelder for personer over 18 år.

De som skal ha andre dose må sjekke at det har gått minst 28 dager fra de fikk første vaksinedose før de mottar dose 2, ifølge pressemeldingen.

– Dette betyr at personer som har time for vaksinedose to de neste ukene ikke trenger å booke om time, men kan bare møte opp på drop-in så lenge intervallet mellom dosene er langt nok, sier smittevernoverlege Trond Brattland, i pressemeldingen.

Det er Moderna-vaksinen som tilbys på drop-in-senteret ved Mellomvegen 110. Åpningstidene er mellom tirsdag og fredag fra klokken 08:40 – 13:00.


28 nye smittetilfeller siste døgn

Kommunen melder om titalls smittede det siste døgnet.


Tromsø kommune åpner for drop-in vaksinering av begge vaksinedosene. Tilbudet gjelder for alle over 18 år. Foto: Heiko Junge / NTB  Foto: Heiko Junge

«Du er hjertelig velkommen»

– Når vi ser på antall timer som er bestilt for de som er 18 år og og oppover, så er det bestilt 2000 timer denne uka og ukene som kommer. Men vi har fortsatt ledig kapasitet. Derfor oppfordrer vi folk til å framskynde timen, sier smittevernoverlege i Tromsø Kommune, Trond Brattland til iTromsø

Han har håpet en større pågang for drop-in-vaksine, men ser at det har vært vanskelig for folk å oppfatte.

– Vi erkjenner at det ikke har skjedd slik vi ønsket. Det er jo ikke enkelt å flytte timer, og det er ofte kø på koronatelefonen, så det kan ha gjort det vanskeligere, sier smittevernoverlegen.

Nå trenger man ikke flytte timen, men bare møte opp.

– Har du ikke fått vaksine så er det ikke for sent. Du kan bare møte opp. Du er hjertelig velkommen! Sier Brattland.