15 pasienter med covid-19 innlagt – UNN i gul beredskap

UNN går fra i dag over fra grønn til gul beredskap etter at det har vært en jevn økning av innlagte pasienter med covid-19 den siste uken.
nyheter

Det melder UNN i en pressemelding.

Det er søndag ettermiddag 15 pasienter innlagt på UNN, 14 pasienter i Tromsø og én ved UNN Narvik. Dette er høyest antall innleggelser på UNN siden pandemien startet, opplyser universitetssykehuset.


Brattland til folk som tror det ikke nytter med vaksine: – Den er som en NATO-øvelse for immunforsvaret

Koronateamet i Tromsø ser at flere feiloppfatninger om koronavaksinen blir diskutert på sosiale medier. Smitteoverlege Trond Brattland ønsker derfor å forklare hva som er forskjellen på å bli smittet med og uten vaksine.


Tre pasienter ligger på intensiv avdeling, men ingen er tilkoblet respirator.

– Det er godt voksne og eldre personer hvor noen er vaksinert med en eller to doser, og andre er uvaksinerte, sier klinikksjef ved Medisinsk klinikk, David Johansen i pressemeldingen.

Han er ikke overrasket over antallet innleggelser tatt i betraktning at smittetrykket øker, og opplyser at man derfor har regnet med at det kunne bli en økning av pasienter med covid-19 i høst.

– UNN håndterer dette i tråd med planene vi har. Vi har gode rutiner og systemer. Vi følger situasjonen tett, og kan sette inn tiltak dersom det fortsetter å øke med antall innleggelser, sier Johansen i meldingen.

Pasienter som har time ved UNN de neste dagene, bes møte opp som planlagt hvis de ikke får beskjed om annet.